Tafel voor twee: bijzondere gasten en gesprekken op tv bij KRO-NCRV

Tafel voor twee (KRO-NCRV) brengt twee mensen samen, waarbij ze om een bijzondere reden met elkaar in gesprek gaan. Van een spijtbetuiging tot een liefdesverklaring of misschien wel een lang bewaard geheim – het kan allemaal voorbij komen. Te zien vanaf vanavond – woensdag 7 april – om 21.10 uur op NPO 3.

Tafel voor twee

In het nieuwe KRO-NCRV programma Tafel voor twee gaan twee mensen met elkaar uit eten, maar slechts één van hen weet waarom en met wie, voor de ander is het diner een grote verrassing. Terwijl de initiatiefnemer met de taxi onderweg is, wacht de ander in het restaurant. Wie komt er straks door de deur? Hebben ze elkaar die ochtend nog gezien of is het iemand uit een ver verleden? Hoe is het om elkaar weer te ontmoeten?

Niks voor jou? Bij onze collega’s van Guidinc ontdek je tal van streamingtips.

Speciale boodschap

Terwijl de gangen worden opgediend, onthult de initiatiefnemer zijn of haar speciale boodschap. En dat kan vanalles zijn: een spijtbetuiging, liefdesverklaring of misschien wel een lang bewaard geheim. Tijdens de laatste gang zien we hoe de boodschap wordt ontvangen. In Tafel voor twee krijgen mensen de kans hun hart te luchten, want het leven is te kort om dingen onuitgesproken te laten.

Belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Het wordt in deze moeilijke tijd vaak gezegd: kijk om naar elkaar, zorg voor elkaar, wees lief. Tafel voor twee kan voor mensen net dat zetje zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Iemand te bedanken, te vergeven of om iets liefs te zeggen.”

Gasten Tafel voor twee

In de eerste aflevering van Tafel voor twee nodigt Fionuala haar moeder Nora uit, ze hebben elkaar al vijf jaar niet gezien. Waarom heeft ze nooit contact gezocht? Wil Zujad het leven vieren met zijn vriend Sander. Baalt Rini er stevig van dat Carnaval niet doorgaat, maar wordt hij door zijn vriend Marius  op passende wijze geëerd. Weet Patricia haar man Bert tot tranen te roeren, met een groot cadeau. En gaat de autistische Jaimie op z’n knieën voor zijn vriendin Kaylee.

Aflevering 2

In de tweede aflevering van Tafel voor twee wil Liam, die het Syndroom van Down heeft, zijn broer Evan bedanken omdat hij altijd zo lief voor hem is. Gaan Melvin en zijn zakenpartner Menno op chique om hun onwaarschijnlijke vriendschap te vieren. Vertelt Regina haar partner Mark-Jan dat ze, na een lang en zwaar ziekbed, schoon is verklaard. Zegt Fabiana sorry tegen haar goede vriendin Isa, omdat ze er niet voor haar was tijdens haar transitie van man naar vrouw. En bedankt Esther haar ‘bonusvader’ Imro omdat hij haar ondanks alles nooit in de steek heeft gelaten.

Aflevering 3

In de derde aflevering van Tafel voor twee wil Paul zijn vrouw Wendy opnieuw de liefde verklaren na hun huwelijksproblemen. Wil Ingrid sorry zeggen tegen haar man Henk omdat ze hem het leven soms zuur maakt door de overgang. Wil Anna, die al haar hele leven last heeft van paniekaanvallen, haar zus Lara bedanken voor haar onvoorwaardelijke steun. Gaat Daphne op de knieën voor haar partner Adriana. En heeft Indy een belangrijke boodschap voor haar moeder Desiree, die naar de dood verlangt.

Aflevering 4

In de vierde aflevering van Tafel voor twee wil Geartsje haar chronisch zieke zus Annemiek in het zonnetje zetten. Probeert Stefanie het goed te maken met haar beste vriend Fernando. Vertelt ex-crimineel Wesley zijn vader, na hem jaren niet te hebben gezien, dat hij opa geworden is. Wil Ron met zijn vrouw Ietje een moeilijke tijd afsluiten. En bedankt Marvin zijn vriendin Nicky omdat zij ondanks zijn Gilles de la Tourette bij hem is gebleven.

Aflevering 5

In de vijfde aflevering van Tafel voor twee wil Bouke een bijzondere plaat overhandigen aan zijn muziekvriend René. Bedankt Robert zijn vrouw Esther voor de steun tijdens zijn PTSS die hij opliep na een missie in Afghanistan. Wordt Melissa herenigd met jeugdvriendin Denise. Verrast Frits zijn vrouw Marianne voor hun 25-jarig huwelijksjubileum. En vraagt Bart zijn vriendin Arianne ten huwelijk.

Aflevering 6

In deze aflevering van Tafel voor twee neemt Jack zijn vriend Fabian voor de eerste keer mee op date. Vertelt Vincent zijn nicht Manon hoe dankbaar hij is voor de nier die ze hem heeft geschonken. Wil Yvonne het contact herstellen met haar tweelingzus Edith. Spreekt Jarno zijn dank uit aan zijn vrouw Dianne omdat zij hem uit de schulden heeft geholpen. En nodigt Kimberley, die de ziekte van Crohn heeft, haar moeder Ingrid uit omdat zij zo goed voor haar heeft gezorgd.

Foto: KRO-NCRV.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 april 2021 /