BN’ers aan de slag in ziekenhuis (Erasmuc MC)

Olcay Gulsen, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Richard Groenendijk gaan voor het programma BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden de zorg in. Het programma doet veel denken aan het Vlaamse programma Een echte job. Vanaf dinsdag 23 maart wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en Kijk.nl.

BN’ers in het ziekenhuis

Na een spoedcursus gaan Olcay Gulsen, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Richard Groenendijk als stagiaires aan de slag in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij ervaren hoe zwaar, maar zeker ook hoe bijzonder het werken in de zorg is. Daarbij leren zij van de echte helden: de toegewijde verpleegkundigen in het ziekenhuis. Hoe ervaren deze vier BN-ers het dagelijks werk? Hoe gaan zij om met hun emoties door hun betrokkenheid met de patiënten? Zijn zij uit het juiste hout gesneden voor dit werk? 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

BN’ers in de zorg

Elke BN-er loopt stage op een eigen afdeling van het ErasmusMC: ze zijn erbij als patiënten net uit de operatiekamer komen, soms slecht nieuws krijgen, maar ze meten ook de vitale waarden, zoals de bloedruk en hartslag. Ze controleren samen met hun mentor wat patiënten nodig hebben en ze verschonen hen. Ook bieden ze een luisterend oor. Met dit programma stappen Olcay Gulsen, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Richard Groenendijk uit hun comfortzone.

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx: “Ik vind dat het werk in een ziekenhuis extra aandacht en liefde verdient. Van de mensen op de administratie tot de verpleegkundigen.” Deze week is tevens bekendgemaakt dat Monic Hendrickx vanaf 14 mei op Netflix te zien is in de film Ferry.

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen vertelt: “Ik vond de stage heel zwaar, maar ook belangrijk om me hier in te verdiepen. De hele zorg liet ons in de afgelopen 12 maanden zien hoe belangrijk ze voor de maatschappij is en ik vind dat we haar zeker meer mogen waarderen.” Voor de uitzending van BN’ers in het ziekenhuis is Olcay Gulsen ook op SBS6 te zien; dan presenteert ze Gestalkt. Dit programma heeft ze overgenomen van Thijs Zeeman.

Isa Hoes

“Ik houd niet echt van ziekenhuizen, maar in deze tijd is het meer dan noodzakelijk om de zorg ’te laten zien’. En dan vooral de mensen die zich daar met hart en ziel aan wijden”, vult Isa Hoes aan. We zagen haar vorig jaar nog in de nieuwe reeks rond All Stars.

Richard Groenendijk:

Richard Groenendijk: “Ik denk dat het gros van Nederland, en ik ook, helemaal niet beseffen dat er een enorme druk is op de werkvloer van een ziekenhuis. Dat je persoonlijk betrokken wilt zijn bij de patiënten, maar dat dat niet altijd kan, omdat je door moet naar de volgende patiënt.” Verschillende voorstellingen van Richard Groenendijk waren afgelopen tijd op tv.

Persoonlijk en emotioneel

Het programma volgt de vier BN-ers op de voet, door hun ogen ervaart de kijker hoe broodnodig het werken in de zorg is. En hoe deze vier BN-ers emotioneel geraakt worden door de situaties waarin de patiënten verkeren en de enorme toewijding van de verpleegkundigen. Naast de persoonlijke, emotionele verhalen van de patiënten, verpleegkundigen en BN-ers is er ook ruimte voor luchtige momenten. 

BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden is een productie van Tuvalu media. Het lijkt een remake te zijn van het Vlaamse programma Een echte job.

Foto: Wessel de Groot

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 maart 2021 /