Als eerbetoon theatershow Jeroen van Merwijk op tv

BNNVARA zendt vanavond – op woensdag 3 maart – om 22.10 uur op NPO 3 de theatershow Er zijn nog kaarten van Jeroen van Merwijk uit. Dat doen ze als eerbetoon, want vandaag werd bekend dat de cabaretier is overleden.

Jeroen van Merwijk

“Kees Torn is gestopt, Maarten van Roozendaal is er niet meer en straks ben ik ook weg. Ik benijd jullie niet.” Het zijn woorden van Jeroen van Merwijk tegen het publiek in zijn show Er zijn nog kaarten. Vandaag werd bekend dat de cabaretier is overleden. Daarom wordt als eerbetoon de show uitgezonden op tv.

Er zijn nog kaarten

Er zijn nog kaarten werd unaniem lovend ontvangen door de pers en kan worden gezien als een eresaluut van de meester zelf aan zijn glansrijke carrière. “Zijn genie gloeit het felst in de liedjes. Geen cabaretier schreef zo veel steengoede kleinkunstnummers als Jeroen van Merwijk. Daarvan telt Er zijn nog kaarten er veel. Melodisch evoceert hij protest, chagrijn en liefde: voor taal, wellevendheid, kunst. Onsentimenteel, maar toch zeer ontroerend”, schrijft het NRC. 

“Her en der zijn sliertjes wanhoop hoorbaar die dit programma een diepere lading geven dan zijn vorige voorstellingen. Ze smaken naar meer, maar helaas: Jeroen van Merwijk is ons ontglipt”, schreef het Parool.

Volle Zalen

Cornald Maas heeft de cabaretier in het najaar van 2020 nog in beeld gebracht in zijn programma Volle Zalen.

Foto: Corbino

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

3 maart 2021 /