Beau van Erven Dorens in Floradorp op RTL4

Beau van Erven Dorens verdiept zich voor Beau in Floradorp een jaar lang in de Amsterdamse Volksbuurt. Deze show is vanaf vanavond – dinsdag 2 maart – om 21.25 uur te zien bij RTL4. Op Videoland kun je de eerste aflevering al bekijken.

Beau in Floradorp

In Beau in Floradorp verdiept presentator Beau van Erven Dorens zich een jaar lang in Floradorp, een oude volksbuurt in Amsterdam-Noord, die al jaren kampt met een bedenkelijke reputatie. Beau duikt in de levens van verschillende bewoners van de wijk. Ieder van hen heeft z’n eigen problemen, uitdagingen en dromen. En wat is er over van het oude dorpsgevoel in Floradorp? Kunnen de mensen nog van elkaar op aan?

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Bewoners uit Floradorp

In Beau in Floradorp maken we kennis met de vrolijke Ajacied Hannie (60), die de dood van zijn drie jaar geleden overleden vrouw probeert te verwerken. De openhartige Marie (84) bekijkt alles met humor, maar krijgt het zwaar te verduren als ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht komt.

Bijzondere verhalen

Het artistieke talent Remon (26) probeert een leven als kunstenaar op te bouwen. Jennie (65) heeft zoveel aan haar hoofd dat ze soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ondanks dat zet ze zich vol in voor haar medemens. En Patrick (41) is geboren en getogen in Floradorp en zet zich met hart en ziel in voor zijn buurtgenoten. Het hoogtepunt van het jaar voor hem is de beruchte kerstboomverbranding.

Syrisch gezin en dakloze Bas de piraat

Verder ontmoet Beau een Syrisch gezin bestaande uit ouders Melia en Mustafa en drie kinderen, die twee jaar geleden naar Nederland zijn gekomen en hun best doen om te integreren. De dakloze Bas (52) beter bekend als ‘Bas de piraat’, woont op gammele bootjes en probeert zijn leven op de rit te krijgen.

Leven in teken van anderen

Tot slot is er Esmeralda (50), die het niet breed heeft, maar toch haar leven in het teken van anderen plaatst. Ze deelt voedselpakketten uit en haar kleine huisje is tot de nok toe gevuld met hulpgoederen voor de buurt. Als haar twee pleegkinderen opeens niet meer thuiskomen staat haar leven even helemaal op z’n kop.

Grote liefde voor het Floradorp

Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere verhaal, maar één ding hebben ze gemeen: een grote liefde voor het Floradorp. Beau in Floradorp is een productie van Kale Jakhals Producties, bekend van Het Rotterdam Project, De Sleutel en De Wasstraat.

Foto: NT Visuals

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

2 maart 2021 /