Sergio Herman in Telefacts NU over rampjaar 2020

Sergio Herman wordt vanavond – donderdag 25 februari – door Telefacts NU gevolgd over het rampjaar 2020. “Ik heb in 2020 helemaal niets verdiend.” De Horeca vecht terug: overleven in Coronatijden is te zien om 21.55 uur bij VTM en VTM GO.

Horeca sluiting

Bijna een jaar geleden besliste de regering om de horeca te sluiten. Na een korte heropening in de zomer, moesten restaurants en cafés vanaf oktober opnieuw onherroepelijk dicht. Het werd een rampjaar voor de sector. Telefacts NU volgde een aantal restaurateurs die niet bij de pakken bleven zitten. Velen speelden in op de crisis en investeerden in veilige alternatieven.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Sergio Herman

Eén van hen is sterrenchef Sergio Herman in Telefacts NU opvallend eerlijk getuigt over 2020: “Ik heb helemaal niets verdiend afgelopen jaar. Mensen zeggen nogal snel: ‘Sergio zit er warmpjes in, die voelt dat niet.’ Maar ook voor mij was dit een kwestie van overleven.” Telefacts NU kon Sergio Herman de afgelopen weken volgen en stelde vast dat het zelfs tijdens deze crisis niet rustig is voor de sterrenchef. “Het is fucking corona. Bij velen zie je dat de power en de push weg is. Ik hààt die coronamodus. Nu moet je net gas geven!” 

Zelf komt Sergio Herman eind mei 2021 in ieder geval weer met een nieuw boek: Sergio’s New Italian.

Scheiding Sergio Herman & Ellemieke Vermolen

Sergio Herman praat ook openlijk over wat de coronapandemie met zijn privé leven heeft gedaan. Hij werd vijftig en na dertien jaar strandde zijn huwelijk met Ellemieke Vermolen. “Ik ben meer aan mezelf gaan denken, en dat wil ik nog veel meer doen in de toekomst. Ga nòg egoïstischer worden. Ik vind het heerlijk dat ik dat gewoon voor mezelf kan beslissen. Enkel nog aan jezelf denken en leuke dingen doen.”

Crisis in de horeca: gedrag consument

In een uitzending die volledig gewijd is aan de crisis in de horeca, onderzocht Telefacts NU ook hoe ons gedrag als consument veranderd is. Hebben we massaal eten afgehaald? Bestelden we onze frietjes online? En hoe hebben cafés en restaurant daarop ingespeeld? Is wie geïnvesteerd heeft beloond met nieuwe klanten? En zullen we opnieuw in onze oude gewoontes hervallen of blijven we ook na de crisis inzetten op veiligheid in plaats van gezelligheid? Telefacts NU geeft een antwoord op deze vragen en kijkt naar de toekomst van de horeca.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

25 februari 2021 /