Ruud de Wild met politieke kopstukken in Ingelijst

Voor Ruud de Wild komen in het nieuwe KRO-NCRV tv-programma Ingelijst (vanaf vanavond – maandag 22 februari – op NPO 1) zijn passies bij elkaar: muziek en kunst. In Ingelijst interviewt Ruud lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt zo de soundtrack van hun leven. Na het gesprek maakt Ruud de Wild een schilderij dat volgens hem de hoofdpersoon typeert.

Politici

Ruud de Wild ontmoet de politici in zijn atelier in Amsterdam. Aan de werktafel ontspint zich – op Ruuds eigen wijze – een persoonlijk gesprek over de drijfveren, ambities en het leven van de hoofdpersoon. Aan welke muziek kleven mooie of minder mooie herinneringen? Wat is het effect van muziek op de lijsttrekker? Staat er onder werktijd muziek op of is het alleen ter ontspanning? Samen luisteren ze naar het lijflied van de politicus, waarom is juist dit nummer zo belangrijk? Na het gesprek maakt Ruud de wild een schilderij dat past bij de lijsttrekker. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Ruud de Wild

Ruud de Wild kijkt uit naar zijn nieuwe programma Ingelijst. “Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt. In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven. Zoals ik altijd werk. Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon.”

Lijsttrekkers in Ingelijst

De volgende lijsttrekkers zijn te zien in Ingelijst (in alfabetische volgorde): Thierry Baudet, Sigrid Kaag, Jesse Klaver, Lilian Marijnissen, Esther Ouwehand en Gert-Jan Segers. Dit is het complete overzicht van lijsttrekkers die langskomen bij Rudd de Wil.

Op radio en tv

Ingelijst, elke werkdag van maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart direct na het late NOS Journaal bij KRO-NCRV op NPO 1. Ook in het radioprogramma De Wild in de Middag, elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2, besteedt Ruud aandacht aan de lijsttrekkers die hij portretteert.

Foto: KRO-NCRV – Ivo van der Bent

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

22 februari 2021 /