Tweede seizoen De Container Cup (opnames gestart!)

Goed nieuws voor de liefhebbers van De Container Cup: de opnames voor het tweede seizoen zijn gestart. Pedro Elias en Wesley Sonck trekken weer met hun container door Vlaanderen om Belgische topatleten tot het uiterste te drijven.

Hier lees je alles over de deelnemers van De Container Cup (seizoen 1).

VIER staat in 2021 op scherp

VIER staat in 2021 op scherp. Ze lanceren in de eerste week van 2021 tal van nieuwe programma’s (of nieuwe seizoenen), zoals Big Brother, Boerenjaar, De Verhulstjes en Junior Bake Off Vlaanderen. En er is nog meer goed nieuws: ze komen later in 2021 ook terug met het tweede seizoen van De Container Cup.

Tweede seizoen De Container Cup

Jawel er komt dus een tweede seizoen van één van de leukste formats die is voortgekomen uit die hele coronacrisis (althans als het aan mij ligt – ook in het buitenland was er veel interesse voor De Container Cup). Productiehuis Woestinvis gaat voor het tweede seizoen van De Container Cup weer op pad met commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck. Deze week staat de container op heilige wielergrond: de Muur van Geraardsbergen. Eerder mochten enkele atleten ook al het beste van zichzelf geven in het Koning Boudewijnstadion.

Deelnemers tweede seizoen Container Cup

Het tweede seizoen van De Container Cup zal in 2021 op tv te zien zijn. De startdatum en de atleten worden later pas bekendgemaakt. In het eerste seizoen zijn al heel wat bekende namen voorbij gekomen; dus ik ben benieuwd wie de uitdaging in 2021 aan gaat… Turner Luka van den Keybus heeft op Instagram de hashtag #containercup gebruikt… Zou dat een teken zijn? (Of hoopt hij alleen op extra likes voor zijn bericht…) Ik blijf het volgen én dit artikel bijwerken. 

Concept De Container Cup

Het concept van De Container Cup blijft ongewijzigd: topsporters en Bekende Vlamingen nemen het dagelijks tegen elkaar op in een even heroïsche als unieke zevenkamp: roeien, lopen, schieten, klimmen, golfen, fietsen en gewichtheffen. En dat doen ze allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter. Ze krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd en score neer te zetten. Vorig jaar won veldrijder Mathieu van der Poel bij de mannen. Sprintster Hanne Claes was de sterkste bij de vrouwen. Wist je dat Wesley Sonck en Pedro Elias zelf toen ook alle proeven hebben gedaan?

Kijkcijfers De Container Cup

De Container Cup, dat tijdens de eerste lockdown in maart 2020 op VIER en Play Sports te zien was, was in het voorjaar goed voor gemiddeld 356.000 kijkers en 21,7% marktaandeel op de zenderdoelgroep VVA 18-54 in de vooravond. Later op de avond keken er nog eens gemiddeld 203.000 kijkers naar de herhaling, wat nog eens 18,7% marktaandeel opleverde. En met daarbovenop maar liefst 1.754.000 online views bleef de reeks ook in het buitenland niet onopgemerkt. De reeks werd in december nog genomineerd voor een Rose D’Or.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

5 januari 2021 /