Truffel Liefde van Jascha de Wilde en Ben Hendriks op Canvas

Op kerstdag staat bij Canvas om 18.10 uur een kostbare delicatesse op het menu. In Truffel Liefde ontdek je de geheimen van de ‘zwarte diamant’ en de passie van de mensen die hem zoeken en opdienen, van stroper en jager tot kweker en chef-kok.

(In de gids staat 18.10 uur – in de persinformatie wordt 19.00 uur genoemd. Hou het dus eventjes in de gaten…)

Truffel Liefde

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken.

Mysterie van de truffel

De truffel is een mysterie en zoals in de liefde daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft? Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

Documentaire over truffels

Deze documentaire over truffels is gemaakt door Jascha de Wilde en Ben Hendriks. Hij is uitgekomen op 30 januari 2020. Gemaakt in Nederland, maar Frans gesproken.

Truffel Liefde – 25 december 2020 bij Canvas. Meer kerstprograma’s ontdekken, klik hier.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 december 2020 /