Stralend Kerstfeest met o.a. Jim Bakkum en Ruth Jacott

Persoonlijke verhalen, kerstliederen en het kerstverhaal van Maria. Het zijn de ingrediënten van Stralend Kerstfeest. Deze show is op Eerste Kerstdag om 20.25 uur te zien bij de EO op NPO 1. Presentatie Bert van Leeuwen met optredens van Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg. Dolores Leeuwin vertelt het kerstverhaal.

Dolores Leeuwin, Lavinia Meijer en honderden drones

De kijker wordt meegenomen in het oude en bekende verhaal van Maria door Dolores Leeuwin. Ze laat de kijker zó dichtbij komen dat je bijna zelf kan voelen hoe het geweest moet zijn in die tijd. Tijdens de vertelling verschijnen er maar liefst driehonderd lichtgevende drones aan de hemel, die het verhaal ondersteunen met immense figuren. Harpiste Lavinia Meijer en de brassband van Het Leger des Heils begeleiden het geheel. 

Kerstliedjes gezonden door Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijnn Weerdenburg  

Nostalgische kerstnummers mogen op deze kerstavond niet ontbreken. Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg zingen bekende kerstliederen zoals Silent Night, Hallelujah en Driving Home For Christmas. Deze worden afgewisseld met bijzondere nummers die passen bij de persoonlijke verhalen die in het programma te zien zijn. Dit allemaal onder de muzikale leiding van de Eric van Tijn-band.  

Persoonlijke verhalen

Presentator Bert van Leeuwen gaat in het kerstprogramma op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die na veel tegenslag wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld de twee zussen Stephanie en Annelies. Zij zijn kinderen van ouders met zware alcoholproblemen. Beide werden uit huis geplaatst. Annelies heeft een mentale beperking en werd opgenomen in een instantie. Stephanie verbleef in verschillende pleeggezinnen, maar kwam uiteindelijk op straat terecht. Gelukkig heeft Stephanie nu sinds drie jaar een eigen huis.

Bert van Leeuwen

Maar de droom die ze samen met Annelies, al sinds haar kinderjaren heeft, is nog niet uitgekomen. Samen chique dineren en overnachten in een hotel. Bert brengt de zussen bij elkaar en maakt dit speciale moment mogelijk.    
Bert van Leeuwen: “Het is heel bijzonder om mensen die een hoop tegenslagen hebben gehad te bemoedigen. Wat dit voor hen betekent en hoe ze erop reageren, is onbetaalbaar.”  

Wist je dat Bert Van Leeuwen weer een nieuw seizoen van Het Familiediner gaat presenteren?

Samenwerking EO en Leger des Heils 

Met Stralend Kerstfeest willen de EO en het Leger des Heils steun en liefde brengen aan diegene die het moeilijk hebben en op deze manier iets laten zien van de liefde van Jezus.  

Ontdekken wat er nog meer te zien is op tv met Kerst?

Foto: EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 december 2020 /