Snow Cats and Me van Gordon Buchanan bij Canvas

Snow Cats and Me van Gordon Buchanan is vanaf eerste Kerstdag te zien bij Canvas. Om 20.10 uur kun je kijken naar de eerste aflevering. Op nieuwjaarsdag kun je kijken naar de tweede aflevering.

Snow Cats and Me (aflevering 1)

In de eerste aflevering van de documentaire Snow cats and me hoe cameraman Gordon Buchanan samen met Russische wetenschappers in gevangenschap levende lynxen probeert te re-integreren in de wilde natuur. De dieren werden bevrijd uit een pelsdierfokkerij en zullen snel weer de sneeuwachtige Russische wildernis in mogen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig, zoals we kunnen zien in de volgende aflevering.

Aflevering 2

De tweede aflevering van Snow Cats and Me is op nieuwjaarsdag eveneens om 20.10 uur te zien. In deze uitzending zien we hoe Gordon Buchanan en zijn team de lynxwelpen leren te overleven in de wildernis. Ze leren ze hoe ze ver weg moeten blijven van de mens. En hoe ze moeten jagen. Het is een emotionele en hartverwarmende aanloop naar het moment waarop de diertjes triomfantelijk hun vrije leven mogen aanvatten.

Gordon Buchanan

Gordon Buchanan is een Schotse filmmaker en presentator, die vooral veel natuurdocumentaires op zijn naam heeft staan. Zo heeft hij dit jaar The Cheetah Family and Me gemaakt, maar denk ook aan documentaires als The Polar Bear Family & Me en nog een recente Shark People of the Pacific. Veel van deze documentaires heeft hij gemaakt voor BBC Earth.

Nieuwsgierig naar wat je tijdens de feestdagen nog meer op tv kunt kijken? Klik hier voor het overzicht.

Foto: Jim Manthorpe – Jonny Young / BBC – Canvas

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 december 2020 /