A Merry Tudor Christmas op Canvas

A Merry Tudor Christmas is op Kerstavond om 21.00 uur op Canvas te zien. In deze feestelijke kerstspecial reconstrueert de Britse historica Lucy Worsley hoe Kerstmis werd gevierd in het tijdperk van Henry VIII, zo’n 500 jaar geleden.

A Merry Tudor Christmas

Lucy Worsley kruipt in de kleren van de Tudors én in hun hoofd. Ze ontdekt dat de oorsprong van vele kersttradities daar terug te vinden is en ook waarom andere tradities zijn verdwenen. Samen met voedselhistorica Annie Gray maakt ze de feestmaaltijden klaar en in de archieven vindt ze zelfs terug hoeveel de kerstfeestjes van Henry VIII destijds kostten.

Lucy Worsley

Dit programma wordt gepresenteerd door Lucy Worsley. Deze Britse historica heeft al verschillende programma’s gemaakt. Zij is Chief Curator Historic Royal Palaces en schrijf daarnaast historische boeken. Ze heeft bijvoorbeeld een biografie over Queen Victoria geschreven. En voor jongere lezers The Austen Girls. In 2021 verschijnt van haar hand de biografie van Jane Austen. (Die kun je op dit moment zelfs al reserveren bij Bol.com).

Annie Gray

Historica Annie Gray heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van eten en dineren. Ze weet ontzettend veel over wat ze aten en hoe het er aan toe ging in het Groot-Brittannië van ongeveer 1600 tot nu. Ze heeft hier dan ook al tal van verschillende boeken over geschreven en is een graag geziene gast op tv. Haar nieuwste boek is How to Cook the Victorian Way with Mrs Crocombe. En wist je dat zij ook The Official Downton Abbey Cookbook heeft geschreven. In die zelfde serie heeft Regula Ysewijn (die je kent van Bake Off Vlaanderen) The Official Downton Abbey Christmas Cookbook geschreven.

Aansluitend kun je op Canvas kijken naar de derde afleveringen van My Brilliant Friend. Is dit programma niks voor jou? Geen probleem: er is volop keuze op Kerstavond.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 december 2020 /