Mooiste van regionale omroep bij MAX

MAX presenteert vanaf maandag 4 januari 18.20 uur op NPO 2 het nieuwe dagelijkse programma Van Schier naar daar. In dit programma worden de mooiste documentaires, achtergrondprogramma’s en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen getoond.

Merlijn Passier trekt langs de grens

Van Schier naar daar begint met een serie van Omroep Brabant waarin programmamaker Merlijn Passier te voet langs de grens trekt tussen Brabant en België. Hij gaat op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten en heeft verrassende ontmoetingen. De vele grenspalen vormen zijn route van oost naar west.

Interessant thema? Lees dan ook: De grens van het land van Jos Poels.

Producties uit het hele land

De programma’s zijn op tv te zien onder de vlag van Omroep MAX. Directeur Jan Slagter van Omroep MAX is verheugd over deze samenwerking. Jan Slagter: “Wij zijn blij dat we deze mooie programma’s een landelijk podium kunnen bieden. De samenwerking met de regio past in de traditie van MAX.” In januari kun je kijken naar producties van Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, RTV Oost en L1. Hier vind je een overzicht van alle nieuwe tv-programma’s.

Regionale omroepen

Ook de regionale omroepen zijn blij met de samenwerking met MAX en de NPO. “Als regionale omroepen laten wij graag zien hoe kleurrijk en veelzijdig Nederland is. Deze samenwerking is hiervoor een prachtige mogelijkheid. Wij zien uit naar samenwerking met MAX en de andere landelijke omroepen om dit regionale karakter van NPO 2 nog verder vorm te geven”, aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant, namens de hoofdredacteuren van de regionale omroepen.

Van Schier naar daar – Het mooiste uit de regio
Vanaf maandag 4 januari elke werkdag om 18.20 uur bij MAX op NPO 2

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 december 2020 /