Max Kerstconcert met Ruth Jacott en Frank Boeijen

Het Max Kerstconcert ontbreekt ook dit jaar niet. Vanuit een lege Studio 21 in Hilversum presenteren Carrie ten Napel en Jan Slagter een fantastisch muzikaal programma. Het thema van het concert is hoop. Met optredens van onder andere Ruth Jacott en Frank Boeijen. Dit concert is meteen te zien na de kersttoespraak van koning Willem-Alexander op Eerste Kerstdag (om 13.15 uur op NPO 1).

Optredens MAX Kerstconcert

Tijdens het MAX Kerstconcert zingt Ruth Jacott het bekende Leun op mij. Artiest Leona Philippo is ook aanwezig en brengt het nummer Think, van Aretha Franklin, ten gehore. Frank Boeijen zingt Zwart Wit, Willeke Alberti & Mart Hoogkamer treden op met Samen Zijn, het ZO! Gospel Choir presenteert een nieuw eigen lied en de cast van TINA zingt het fantastische nummer River Deep Mountain High. Natuurlijk mogen ook kerstnummers niet ontbreken. Romy Monteiro komt langs en zingt All I Want For Christmas Is You, van Mariah Carey.

3JS

Er is tevens een optreden van de 3JS aangekondigd. Ik weet alleen niet of de opnames al plaats hebben gevonden, want dit weekend is het dochtertje van Jan Dulles – Donna – plotseling overleden. En dan is het dus heel begrijpelijk dat zij niet aanwezig zijn. Of dat het fragment niet wordt uitgezonden.

Klassieke klanken

Er is ook plaats voor klassieke klanken. Marco Bakker laat de kijkers thuis genieten van het prachtige You Raise Me Up en The Maestro & The European Pop Orchestra, onder leiding van Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren, brengen Once Upon A Time In The West van Morricone ten gehore. Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van dit orkest.

Samenzang

Een traditionele samenzang is onderdeel van het concert. Organist Sander van Marion begeleidt op het orgel vanuit de Grote Kerk in Den Haag. De teksten van deze samenzang staan in de meest recente editie van MAX Magazine. Zo kan iedereen vanaf de bank meezingen.

Hoop

Het thema ‘hoop’ komt door de gehele uitzending op verschillende manieren naar voren. Gedurende het concert komen verschillende sprekers aan het woord, waaronder kamervoorzitter Khadija Arib en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Zij delen hun boodschap over ‘hoop’.

Jan Slagter

Jan Slagter: “Het is een veelbewogen jaar. Maar ondanks alles houden we de moed erin en steken we elkaar, ook tijdens het MAX Kerstconcert, een (muzikaal) hart onder de riem. Vorig jaar vierden we kerst met en naast elkaar, dit jaar op afstand. Maar we zijn misschien wel meer verbonden dan ooit. Ik kijk enorm uit naar het concert. Vier de kerst met MAX!”

Carrie ten Napel

Carrie ten Napel: “Ondanks de beperkingen gaan we toch proberen om de kijkers thuis het kerstgevoel te laten ervaren. Het thema ‘hoop’ sluit perfect aan op de tijd en wereld waarin we momenteel leven. We smachten allemaal naar lichtpuntjes. Met het MAX Kerstconcert willen we daar een bijdrage aan leveren.”

MAX KerstconcertVrijdag 25 december om 13.15 uur op NPO 1. Ontdek hier meer kerstprogramma’s?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 december 2020 /