Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble

Ik zag het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) vorig jaar voor het eerst. Wat genoot ik ervan! Dit is echt alles behalve een saaie show met stukken waarbij je in slaap sukkelt. Kortom: hij mag absoluut niet ontbreken bij mijn kijktips. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is vrijdag 1 januari 2021 om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Inventief orkest

Het Nederlands Blazers Ensemble is ontzetten inventief. De RIVM-maatregelen mogen dan alles in de war schoppen. Het NBE draait deze teleurstelling om in een unieke kans. De blazers grijpen de mogelijkheid aan om een muzikaal verhaal te maken. Hierbij gebruiken ze het hele Concertgebouw als decor. Volg overgave blazen ze de tv-kijkers weer het nieuwe jaar in. Samen met jonge muzikale talenten zorgen de blazers voor verrassing, verrukking en ontroering.

Bekende gezichten

Fidan Ekiz leidt het programma in en luidt het ook weer uit. Ook de Ashton Brothers maken hun opwachting.  Het verdere programma van die avond blijft nog een verrassing, maar het NBE maakt haar reputatie als grensverleggend, origineel en verbindend meer dan ooit tevoren waar. Zodat we 2021 hoopvol kunnen beginnen. Is dit niet helemaal je ding? Dit kijk je verder: overzicht.

Wedstrijd voor jonge componisten

Ieder jaar organiseert het NBE de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, voor jonge componisten tot en met 18 jaar. Rappers, violisten, blazers, drummers, toetsenisten, singer-songwriters: iedereen kan meedoen. Dit jaar is het thema van de wedstrijd: Sta op!. Het NBE riep jonge componisten op om muziek te schrijven over iets of iemand waarvoor ze op willen staan, of zelfs voor in opstand willen komen. De winnaars spelen op 1 januari hun compositie samen met het NBE.

Foto: BNNVARA – Peter Lodder

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 december 2020 /