ADEM van Nasrdin Dchar op tv kijken bij BNNVARA

ADEM van Nasrdin Dchar is op nieuwjaarsdag op tv te kijken bij BNNVARA. Dit is een kwetsbaar en persoonlijk relaas over universele thema’s en ervaringen. Wat uniek is, is dat hij deze voorstelling door corona nog amper heeft kunnen spelen. ADEM is op 1 januari om 21:05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Voor deze voorstelling kun je kijken naar het unieke Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

Nasrdin Dchar over ADEM

Theatermaker en acteur Nasrdin Dchar vertelt: “Ik ben dankbaar dat ik de voorstelling aan een groot publiek mag laten zien. Hopelijk kan ik vanaf januari ADEM weer gewoon in het theater spelen. Het is de omgekeerde wereld. Normaal eindig je je tour met een tv-uitzending. Nu begin ik ermee.”

Theatervoorstelling ADEM van Nasrdin Dchar

2020, dat was het jaar van… incasseren? Van verandering? Revolutie zelfs? Of van stilte? Stilstand? Verbinding? Of misschien wel allemaal. In zijn nieuwe voorstelling ADEM zoekt Nasrdin Dchar naar grip op de chaos van dit jaar. Is het een jaar om snel te vergeten of een jaar om nooit meer te vergeten? Op unieke wijze kijkt hij terug. Niet alleen als zichzelf, maar ook als zijn vrouw Amy, zijn vader en moeder, zijn kinderen Malik en Dina en zijn vriend Mike. Moeiteloos schakelt hij tussen deze personen en zet hen allemaal even invoelbaar, met eigen mimiek en emotie neer.

Leeg DeLaMar theater

Nasrdin Dchar wilde een voorstelling maken speciaal voor deze tijd, over deze tijd. Voor bezoekers in een theater, omdat er zoveel te bespreken en te verwerken is. Maar de in september geplande première werd door de corona-maatregelen uitgesteld en uiteindelijk per livestream ingehaald. Omdat de voorstelling een groot publiek verdient, staken Nasrdin en BNNVARA de koppen bij elkaar om de theatervoorstelling dan op tv te brengen. Zo staat hij nu dus op het podium van een Leeg DeLaMar theater en kijkt hij terug op een bizar jaar.

Julius Ponten

ADEM wordt op een mooie, filmische wijze opgenomen. Julius Ponten (onder andere Rabat, Wolf – met Marwan Kenzari) neemt samen met theaterregisseur Floris van Delft de regie op zich, waardoor het meer is dan een registratie. Hierbij speelt Nasrdin direct met de camera om de intimiteit van de verhalen en de betrokkenheid van de kijker thuis zo krachtig mogelijk te maken.

Theater is grote liefde van deze acteur

Het grote publiek kent Nasrdin Dchar van zijn vele rollen in films en tv-series. In 2011 won hij een Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat. Maar je kunt ‘m ook kennen van Klem (met Veerle Dobbelaere), uit de podcast thriller Wraak, uit Morten en niet te vergeten als Gauki Potlood uit Mocro Maffia. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Deze acteur was al in vele films en tv-series te zien. Toch blijft zijn grote liefde het theater. Hij bracht eerder de succesvolle solovoorstellingen OUMI, DAD en JA, die stuk voor stuk door publiek en pers vol lof werden ontvangen.

Foto: BNNVARA – Raymond van Olphen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 december 2020 /