10 uur live Share Your Song op Rode Neuzen Dag

Maar liefst 10 uur kun je genieten van Share Your Song tijdens Rode Neuzen Dag. Van 08.00 tot 18.00 uur komen meer dan vijftig artiesten de #ShareYourSong-nummers zingen op Qmusic, bij VTM en HLN.be.

Rode Neuzen Dag

Morgen – vrijdag 4 december 2020 – is het zover, dan is het Rode Neuzen Dag. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius bleek dit jaar – meer nog dan andere jaren – heel erg nodig. Dat zegt ook Rode Neuzen Dag-ambassadrice Birgit Van Mol. “Kinderen en jongeren zijn veel van hun zekerheden kwijt door corona. Ze hebben het vaak moeilijk om daar mee om te gaan. En het is natuurlijk de taak van Rode Neuzen Dag om hen hierin bij te staan. Want de actie vraagt al voor de vijfde keer op rij aandacht voor onze jongeren die het mentaal moeilijk hebben. Ook al kunnen we fysiek niet bij hen zijn in 2020,  we moeten hen net nu blijven helpen”, vertelt Birgit Van Mol.  

#ShareYourSong live

Rode Neuzen Dag zonder neuzenverkoop, zonder sportpaleisconcert of slotshow dit jaar, maar de goeddoelactie roept alle Vlamingen op om 4 december iets rood aan te trekken en zo Vlaanderen rood te kleuren. Qmusic, VTM en HLN.be zenden op Rode Neuzen Dag 10 uur lang de live radioshow ‘ShareYourSong’ uit. De crème de la crème van de Vlaamse muziekscene passeert samen met een aantal internationale artiesten de revue om zoveel mogelijk nummers die gedeeld werden met #ShareYourSong live te spelen. 

Artiesten Liefde voor Muziek

Het zijn de artiesten van Liefde voor Muziek die een aantal weken geleden een oproep gedaan hebben om liedjes te delen met #ShareYourSong. De oproep luidde: “Heb jij een liedje dat jou kracht geeft of waar je steun in vindt, deel het dan. Zo laten we jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan.” Een groot deel van de cast van Liefde voor Muziek – de Reünie komt vrijdag ook optreden. 

Ruim 50 Vlaamse artiesten treden op

Meer dan 50 Vlaamse en internationale artiesten tekenen die dag present. De lijst van alle artiesten die aan deze goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius  deelnemen, oogt indrukwekkend; Regi & Camille, Bazart, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Hooverphonic, Sandra Kim, Natalia, The Starlings, Milow, Stan Van Samang, Loïc Nottet, Jaap & Pommelien, Rolf Sanchez, Cleymans & Van Geel, Samson & Marie, Willy Sommers, De Romeo’s, Nathalie Meskens, Mama’s Jasje, Gio Kemper, Emma Bale, André Hazes, Sylver, Nora Gharib, Sean Dhondt, Belle Perez, Bart Peeters, Jasper Steverlinck, Tom Helsen, Slongs, Luka, Kenn Colt, Gala en vele anderen.

Mini-concert

De meeste artiesten zullen eigen nummers zingen, sommigen brengen ook unieke covers. Een aantal buitenlandse artiesten geven zelfs een online mini-concertje. Het gaat dan om Zoe Wees van het nummer ‘Control’ – dat massaal werd gedeeld met #ShareYourSong, maar ook Tate Mc Rae tekent present.  

Qmusic

Qmusic-DJ’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Jolien Roets praten deze ‘Rode Neuzen Dag-special’ aan elkaar. Er zijn ook korte gesprekjes met mensen die een plaatje aanvroegen en mensen die een plaatje krijgen. Vliegende reporters en Qmusic-dj’s Marie Monballiu en Matthias Vandenbulcke doorkruisen heel Vlaanderen om een aantal Vlamingen op locatie een plaatje cadeau te doen. Daarvoor reizen zelfs enkele artiesten met hen mee. Het blijft nog een grote verrassing aan welke voordeur of schoolpoort ze zullen stoppen.

Share Your Song is op Rode Neuzen Dag (4 december) van 8u tot 18u bij Qmusic te volgen en ook te zien via Qmusic.be, de Q-app, Kanaal 39, VTM, VTM GO én HLN.be. Een compilatie van de hele uitzending volgt om 23u45 bij VTM. Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 december 2020 /