Floortje Dessing blijft in Nederland

Floortje Dessing is vanaf vanavond – na nieuwe afleveringen van Ik Vertrek – te zien op NPO 1 met Floortje Blijft Hier. In het tweede seizoen blijft ze weer in Nederland. Ze bezoekt onder andere vuurtorenbewoners Reid en Cornelie, zandkunstenaar Tim Hoekstra en woordkunstenaar Justin Samgar.

Floortje Blijft Hier

We zitten middenin de tweede coronagolf. De grenzen zijn weer dicht en de wereld is stiller dan we gewend zijn. Voor het tweede seizoen van Floortje Blijft Hier gaat Floortje Dessing opnieuw op zoek naar optimistische en inspirerende verhalen op de mooiste plekken van ons land. Ze bezoekt mensen die gekozen hebben voor een leven waarin zelfredzaamheid, duurzaamheid en de natuur centraal staan. Zij laten zien dat je ook in Nederland heel authentiek kunt leven. Ook spreekt Floortje mensen die zich op een andere manier inzetten om Nederland in de toekomst een stukje mooier te maken. Kortom: het wordt weer net zo inspirerend als het eerste seizoen van Floortje Blijft Hier.

Floortje Dessing

Floortje Dessing: “Zoals zoveel mensen heb ook ik mijn leven omgegooid deze zomer en bleef grotendeels thuis. Maar het was ook een bijzondere periode omdat ik voor deze serie opnieuw de kans heb gekregen om boeiende mensen in eigen land te ontmoeten. Of ik nou hier of in het buitenland mensen spreek, dat maakt niet uit. Ik blijf het fascinerend vinden om te zien hoe autonoom ze leven en op geheel eigen wijze hun leven vorm geven. Dit keer hebben we ook mensen gezocht die Nederland mooier maken, dat is heel inspirerend.” Wist je dat Floortje zelf aan een nieuw boek (heeft ge)werkt?

Wonen in een vuurtoren

In aflevering 1 gaat Floortje Dessing op bezoek bij Reid en Cornelie. Al meer dan vijftig jaar wonen zij geheel zelfvoorzienend in de vuurtoren van het Friese Workum. Groente, fruit, vlees, aardappelen, honing en wol: alles wat ze nodig hebben, vinden ze in hun eigen tuin. En hun huis is als een museum waar de tijd heeft stilgestaan: ze hebben slechts één oud stopcontact en er is zelfs een bedstee.

Zandkunstenaar

Ook spreekt Floortje Dessing op het strand van Zandvoort met kunstenaar Tim Hoekstra. Met slechts een hark en een touwtje maakt hij de mooiste kunstwerken die je vooral vanuit de lucht goed kunt zien. De stand van de maan bepaalt hoe lang Tim kan werken. Hij begint als het eb is en kort voor de zee zijn werk weer wegspoelt, is hij klaar. Voor Tim Hoekstra geen probleem: “De natuur bepaalt, het is juist heerlijk om je daaraan over te geven.”

Tot slot spreekt Floortje Dessing met woordkunstenaar Justin Samgar. Met zijn gedicht geeft hij een bespiegeling van de tijd waarin we nu leven.

Online BNNVARA Podium met Floortje Dessing & gasten

Op vrijdagavond 18 december vindt om 19.30 uur een online BNNVARA Podium plaats met Floortje Blijft Hier. Floortje zal samen met haar gasten, waaronder Merijn Tinga, Tim Knol en Reina Ovinge, verder inzoomen op de optimistische en inspirerende verhalen die worden verteld in Floortje Blijft Hier. Na deze inspiratiesessie start om 21.30 uur de laatste aflevering op NPO 1.

Meer info over het event vind je hier.

Floortje Blijft Hier is een coproductie van Kokomo Media en BNNVARA.

Foto: BNNVARA – Kokomo Media

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 november 2020 /