Hans Betaalt De Schade van Mildred Roethof op Videoland

De Videoland Original Hans Betaalt De Schade geeft uniek inkijkje in de wereld van het snelle geld en luxe. Voor deze documentaire volgt Mildred Roethof jonge mannen en vrouwen die hun grenzen opzoeken voor een luxe levensstijl.

Sugardaddy 2.0

Wat zou je doen voor een luxe vakantie? Hoe ver ga je voor een dure designertas? In de wereld van Hansen en Grietjes – waarin Hans de sugardaddy 2.0 is die de rekening betaalt – draait het allemaal om luxe en geld in ruil voor aandacht, gezelschap of seks. In de nieuwe Videoland Original documentaire Hans Betaalt de Schade volgt maker Mildred Roethof (die je kent van Allemaal lesbisch) jonge mannen en vrouwen die in deze scene actief zijn.

Hans Betaalt De Schade

“We hebben liever liefdesverdriet in een Mercedes dan in een tram #bossbitch #hansbetaalt.” Deze uitspraak is een greep uit de social media posts van jonge Hansen en Grietjes die actief zijn in de wereld van het sugardaten. In Hans Betaalt De Schade gaat maker Mildred Roethof op zoek naar wat de motieven van deze Hansen en Grietjes zijn. Persoonlijke verhalen schetsen een uniek portret van deze inmiddels niet meer zo anonieme scene.

Pronken met dames voor een avondje

Van de Randstad tot Friesland en Limburg; overal gaan Hansen op zoek naar hun Grietjes en andersom. Ook aan VIP-tafels van luxe clubs zijn de Hansen en Grietjes niet meer weg te denken. Heren die dames voor een avondje kopen om mee te pronken tijdens een luxe diner of avondje in de VIP; onder invloed van social media wordt deze lifestyle steeds groter en zichtbaarder. Maar in hoeverre klopt dit beeld? Wie zijn deze Hansen en Grietjes en wat schuilt erachter? En wie gebruikt nu eigenlijk wie? Mildred Roethof zoekt het uit in de documentaire Hans Betaalt De Schade, die vanaf nu exclusief te zien is bij Videoland.

Marianna en Dina vertellen hun verhaal

In deze documentaire komen vriendinnen en ondernemers Marianna en Dina aan het woord. Zij vertoeven in de wereld van het snelle geld en luxe. Ze vertellen hoe zij in deze lifestyle terecht zijn gekomen. En werpen daarnaast hun blik op de wereld van Hansen en Grietjes. Daarnaast vertelt Samantha over haar ervaringen met een Hans en hoe het haar gevormd heeft tot wie ze nu is. Gino vertelt over zijn leven als Hans.

Keerzijde van sugarbabes volgens rapper Emms van Broederliefde

Rapper Emms van Broederliefde vertelt juist over de keerzijde van deze lifestyle. Hij wordt met enige regelmaat ongewild belaagd door sugarbabes. In zijn nummers is het fenomeen Hans Betaalt de Schade dan ook een veelvoorkomend thema. Verder vertelt snapchat-coach Mobina over de mogelijke gevolgen van en kwetsbaarheid die de groeiende zichtbaarheid van deze scene op social media met zich mee brengt.

Mildred Roethof

Maker Mildred Roethoef vertelt over haar documentaire het volgende. “Ik hoop dat deze docu een interessante inkijk geeft in een lifestyle die lang onder de radar bleef. Mijn doel is om te laten zien in wat voor bubbel we leven en dat, mede door de invloed en druk van social media, de drang naar luxe, geld en uiterlijk vertoon groter wordt. Daardoor vindt niet alleen een verschuiving plaats van het gebruik van social media. Maar ook man/vrouw verhoudingen krijgen door de doelgroep zelf een andere dimensie.”

Hans Betaalt De Schade is geproduceerd door Human Nature Films. Hij is sinds dinsdag 24 november exclusief te zien bij Videoland.

Foto: Videoland – Human Nature Films

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 november 2020 /