Big Brother 2021: Geraldine Kemper & Peter Van de Veire presenteren

Geraldine Kemper en Peter Van de Veire presenteren Big Brother 2021. De show is in Nederland te zien op RTL 5 en bij Videoland. In België volg je Big Brother 2021 via VIER. De uitzendingen starten op 4 januari 2021 én dit zijn de bewoners van het Big Brother Huis 2021. De eerste uitzending wordt in Nederland zowel op RTL 4 als RTL 5 uitgezonden en in België op VIER. Lees verderop in dit artikel hoe het uitzendschema van Big Brother 2021 er verder uit ziet.

Leuk nieuws voor de Nederlandse fans. Wist je dat Sabine – uit het eerste seizoen van Big Brother – een boek heeft geschreven? Ontdek hier alles over Big Sister.

Presentatoren Big Brother 2021

De makers van Big Brother 2021 kiezen dus voor twee presentatoren. Eén uit België en één uit Nederland. Peter Van de Veire en Geraldine Kemper nemen de gehele presentatie voor hun rekening. Dat betekent dat we ze zien als presenator van Big Brother: De Start, maar ook tijdens de wekelijkse liveshow Big Brother: Live en natuurlijk tijdens Big Brother: De Finale.

Peter Van de Veire:

Peter Van de Veire presentator Big Brother 2021

“Big Brother is het Moederschip van de reality-televisie. Nét als Het Rad het Moederschip is van alle goede gameshows. Ik ben blij dat die alle twee geland zijn bij VIER en VIJF, en nog verheugder dat ik beide met ontzettend veel goesting mag hosten. Want Big Brother, dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners. En de kijkers thuis: want Big Brother is ook een spiegel, soms warm, soms hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet”, aldus Peter Van de Veire, de nieuwe presentator van Big Brother 2021.

Waar je Peter Van de Veire van kent? Hij presenteert sinds de zomer Het Rad en met Lieke van Lexmond was hij te zien als presentatieduo van The Battle. Daarnaast hoor je hem al jaren op de Vlaamse radiozender MNM, waar hij van maandag tot vrijdag de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow presenteert. En je zag ‘m zelfs in een musical. Dat je leven tegenwoordig overal wordt gevolgd – zoals de Big Brother-kandidaten gaan ervaren – heeft hij zelf helaas ook ervaren dit jaar.

Geraldine Kemper:

Geraldine Kemper presentatrice Big Brother 2021

“Het is super vet dat ik zo’n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten. Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter Van de Veire mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”, aldus Geraldine Kemper, de nieuwe presentatrice van Big Brother 2021.

Waar je Geraldine Kemper van kent? Voor de kijkers van Expeditie Robinson is dat natuurlijk geen vraag; daar zag je haar al met Bartel van Riet in Expeditie Robinson 2020. Ze maakte tien jaar programma’s voor BNNVARA – waar ze in 2009 het programma Sterretje Gezocht won. Ze heeft ook een Reisjournal gemaakt. Inmiddels is ze een vaste waarde voor RTL. Dit seizoen heeft ze het indrukwekkende programma Geraldine en de Vrouwen gemaakt.

Big Brother

Ruim 20 jaar nadat Big Brother, de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: VIER, RTL 5 en Videoland in Nederland brengen Big Brother in 2021 gezamenlijk terug op het scherm. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. Big Brother is in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig.

Big Brother 2021 – een nieuw experiment

Big Brother 2021 weet alles van je en houdt iedereen een spiegel voor. Hij daagt de samenleving opnieuw uit om deel te nemen aan zijn experiment. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother zoekt het uit met presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper.

Wanneer komt Big Brother 2021 op tv?

Big Brother 2021 wordt vanaf 4 januari 2021 uitgezonden. De eerste aflevering wordt uitgezonden bij zowel RTL 4, als RTL 5 in Nederland en VIER in België. Daarna zie je iedere werkdag een reguliere aflevering op RTL 5 en VIER. Iedere donderdag staat er een live show op de planning. Je kunt de bewoners 24/7 volgen via de livestream op Videoland.

VIER kijkt uit naar nieuw seizoen Big Brother

Bij VIER kijken ze in ieder geval uit naar de start van het nieuwe seizoen van Big Brother. Annick Bongers, Programmadirecteur SBS vertelt: “Big Brother is meer dan ooit nu: we worden voortdurend in de gaten gehouden én houden elkaar in de gaten. Met Peter Van de Veire krijgt Big Brother op VIER de best denkbare host. Naast zijn ongelooflijke presentatietalent én ervaring met straffe liveshows, weet Peter Van de Veire als geen ander hoe het voelt om – ook ongewild – schijnwerpers op je te krijgen én om meningen van anderen te moeten slikken. En dat maakt van hem een nog betere schouder voor de kandidaten. Streng, maar rechtvaardig, en meer dan ooit: empathisch. 2021 krijgt met deze nieuwe Big Brother een ontzettend interessant experiment voor alle generaties.”

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

17 november 2020 /