#ShareYourSong – en help elkaar tijdens lockdown

Artiesten van Liefde voor Muziek – De Reünie lanceren #ShareYourSong voor Rode Neuzen Dag. Deel een liedje voor jezelf of iemand anders met #ShareYourSong – zo helpen we iedereen tijdens deze lockdown-periode.

Liefde voor Muziek special

Muziek doet wonderen. Dat was te zien in de speciale uitzending van Liefde voor Muziek voor Rode Neuzen Dag. Hierin zagen we Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice en Kato van The Starlings. Of te wel de artiesten van het vorige seizoen van Liefde voor Muziek. Zij staken jongeren een hart onder de riem door een nummer met een bijzondere betekenis voor hen te coveren.

#ShareYourSong

Op het einde van de uitzending deden de artiesten een oproep aan heel Vlaanderen om nummers te delen met #ShareYourSong. De boodschap is duidelijk: “Heb jij een liedje dat jou kracht geeft of waar je steun in vond, deel het dan. Zo laten we jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan.”

Grote verrassing: Koen Wauters

Het was een bewogen uitzending van Liefde voor Muziek. Met een lach en een traan en vooral veel muziek die hoop en troost bood. De 7 jongeren kregen een eigen versie van een nummer te horen dat voor hen heel speciaal was. 

André Hazes had buikgriep

Koen Wauters zorgde voor de verrassing van de avond. Hij dook onverwachts op en droeg het nummer Passie van Clouseau op aan Gwen. Een nummer dat André Hazes normaal zou coveren, maar de Nederlander moest de opnames vroegtijdig verlaten omdat hij buikgriep had. “Ik zat thuis rustig in mijn zetel”, vertelt Koen Wauters. “Toen plots die vraag kwam of ik alsjeblieft naar Brugge wilde komen om een liedje te zingen voor een heel speciaal meisje.”

Clouseau fan

Gwen is al jaren fan van Clouseau, net als haar mama die plots overleed toen Gwen net geen 13 jaar was. “De liedjes van de band brengen me troost en brengen me ook dichter bij mijn mama”, zegt Gwen daarover. “Als je dat dan hoort, dan ben ik recht gesprongen, in mijn auto gestapt en naar Brugge gereden om een liedje te gaan zingen”, vat Koen Wauters het samen. 

Gwen zelf kon het nauwelijks geloven. “Ik was zo van mijn melk dat ik op het einde van het nummer enkel ‘wauw dank u’ tegen Koen kon zeggen. Ik heb er ongelooflijk van genoten, in mijn ogen de mooiste versie van Passie ooit.”

Rode Neuzen Dag vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 decembe. Dit is een initiatief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 november 2020 /