Top 4000 Muziekquiz met Gerard Ekdom op SBS6

Gerard Ekdom is vanaf zaterdag 5 december te zien bij SBS6 met De Top 4000 Muziekquiz. Wat je kunt verwachten? Een bordspel in een knusse setting en BN’ers met foute kersttruien die fanatiek tegen elkaar strijden in verschillende muziekspellen. En dat natuurlijk met quizmaster Gerard Ekdom, die over iedere hit wel een leuke anekdote weet.

De Top 4000 Muziekquiz

Gerard Ekdom ontvangt in elk van de drie afleveringen twee duo’s van bekende Nederlanders in zijn chalet. Aan de hand van De Top 4000, de grootste hitlijst van Nederland waarmee Radio 10 de feestdagen inluidt, stelt Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten én die van de kijkers flink op de proef. Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 4000 naar 1, aflopend in honderdtallen. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint.

Voor de liefhebbers van de Top 2000 Pop Quiz.

Spelregels Top 4000 Muziekquiz

Ze verdienen stapjes op het bord door te dansen, te zingen en door heel goed te luisteren. Welk beroemd nummer speelt het draaiorgel, van wie is dat opmerkelijke kapsel en welke songteksten lopen door elkaar? Bij elk vakje speelt een platenspeler een nummer uit dat deel van de lijst. Weten de duo’s om welke hit het gaat? Dan mogen ze een extra stapje vooruit. Gerard Ekdom is de quizmaster en het strenge maar rechtvaardige jurylid.

Welke BN’ers hebben meeste muziekkennis?

Naarmate het spel vordert, zien we wie er bloedfanatiek is, wie er goed of slecht tegen zijn verlies kan… én welk duo dankzij hun muziekkennis het snelst door de Top 4000 raast en als eerste bij de finish aankomt!  

De Top 4000 Muziekquiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.  Uitzending: vanaf zaterdag 5 december, om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. Op zoek naar meer inspiratie voor de decembermaand? Kijk dan ook eens bij de programmering voor de feestdagen van RTL en Videoland.

Foto: SBS6 – Jesaja Hizkia.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 november 2020 /