100 Jaar Jong: Gordon bezoekt honderdplussers

Gordon bezoekt in het tweede seizoen van 100 Jaar Jong maar liefst tien honderdplussers. Ze mogen dan honderd jaar of ouder zijn; deze oudjes kruipen niet achter de geraniums. Integendeel. Ze deinzen zelfs niet terug voor een uitdaging.

Honderdjarige volgt beurs

Alle oudjes in het programma zijn tijdens of vlak na de Eerste Wereldoorlog geboren. Na meer dan een eeuw zitten ze stuk voor stuk nog vol levenslust. Zo gaat Gordon in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen langs bij de 100-jarige Ingrid uit Bussum. Ze wast, poetst en kookt nog geheel zelfstandig. Elke dag maakt ze een paar danspasjes en haar grootste hobby is tuinieren. Ze kweekt haar eigen meloenen en sproeit regelmatig haar planten. Daarnaast heeft ze nóg een interessante bezigheid: “Ik heb er te weinig tijd voor, maar ik kijk graag wat de beurs doet:, aldus de 100-jarige.

Luchtbuks Ria schiet sinds 1936 raak op Tilburgse kermis  

Gordon brengt in deze aflevering ook een bezoek aan de 100-jarige Ria. Ze woont in een verzorgingstehuis, en drinkt daar elke middag een glas Chardonnay. Al vanaf 1936 schiet Ria ieder jaar raak bij de schiettent op de Tilburgse kermis, waardoor ze in Tilburg en omstreken bekend staat als luchtbuks Ria. 

100 Jaar Jong

100 Jaar Jong is een ode aan het leven. De ouderen laten met hun ontroerende, indrukwekkende en grappige verhalen zien dat oud worden én positief in het leven staan nog prima samengaan. Ook in deze tijd.  

100 Jaar Jong wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties. Uitzending: vanaf maandag 16 november om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl. Voor de liefhebbers van De wereld rond met tachtigjarigen.

Foto: SBS6 – William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 november 2020 /