Verkiezingen Amerika live volgen bij VTM Nieuws

VTM NIEUWS en HLN zoomen in op de verkiezingsstrijd op 3 en 4 november. Zo komt er meer dan twaalf uur live-televisie over de verkiezingen in Amerika bij VTM Nieuws.

Sowieso zijn de Amerikaanse verkiezingen hot, zo worden en zijn er tal van programma’s gemaakt.

Verkiezingen in Amerika

Op dinsdag 3 november gaan de Amerikanen naar de stembus en kiezen ze een nieuwe president. In volle coronapandemie moeten ze beslissen of ze nog vier jaar voort willen met Trump, of het roer omslaan met Joe Biden. VTM NIEUWS en HLN zorgen ervoor dat niemand een seconde moet missen van de verkiezingsstrijd, met een VTM NIEUWS Special, extra nieuwsuitzendingen dag en nacht en continue updates via HLN LIVE.

VTM Nieuws Special

Op de verkiezingsdag op dinsdag 3 november zoomt VTM NIEUWS in op de verkiezingen in de nieuwsuitzendingen om 13u en 19u. VTM NIEUWS-correspondente Greet De Keyser brengt vanuit Washington D.C. verslag uit over de laatste ontwikkelingen in het kamp van Donald Trump. VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp neemt de kijker mee in in het voetspoor van zijn tegenstander Joe Biden. Zij maakte samen met Greet De Keyser ook al deze interessante Telefacts NU uitzending.

Special: Trump of Biden met Stef Wauters

Later op de avond, wanneer de Amerikanen nog volop aan het stemmen zijn, brengt VTM NIEUWS om 21.45 de special ‘Trump of Biden’. Vanuit de studio in Antwerpen gaat Stef Wauters op zoek naar antwoorden op prangende vragen. Wat maakt het voor ons, Vlamingen, uit of Trump of Biden wint? En wat als Trump verliest en niet wil vertrekken? Stef Wauters ontvangt gasten als Amerika-specialist professor David Criekemans en sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Hij gaat ook in gesprek met Sam Bettens, die al jaren in Amerika woont, over hoe het leven veranderd is met Trump als president en schakelt rechtstreeks over naar de Vlaamse stemmen in de VS. 

De hele dag door kunnen lezers ook terecht op HLN.be voor uitgebreide updates en duiding bij de laatste ontwikkelingen en uitslagen.

Nacht van Amerikaanse verkiezingen

Vanaf middernacht hoeft niemand iets te missen van de spannende verkiezingsnacht in een Extra VTM NIEUWS en via HLN LIVE. Stef Wauters gaat de nacht in vanuit de nieuwsstudio in Antwerpen en volgt de uitslagen minuut per minuut op. Voor de eerste analyses, schuift Professor David Criekemans mee aan. En bij de belangrijkste uitslagen schakelt Stef Wauters ook rechtstreeks over naar de Vlaamse stemmen ter plaatse in de VS. Ook bij HLN LIVE zit de kijker de hele nacht goed voor de eerste reacties en analyses. 

The Day after

Vanaf 5u ‘s ochtends neemt Birgit Van Mol het over met extra nieuwsuitzendingen, zolang er belangrijke ontwikkelingen zijn. Julie Colpaert geeft de laatste uitslagen, Greet De Keyser volgt de ontknoping op de voet in het kamp van Trump en Romina Van Camp is bij Joe Biden. Ook HLN staat de hele dag stand-by met LIVE updates. 

VTM Nieuws

Ook de rest van de dag staat VTM NIEUWS klaar met recente updates, beginnende met een Extra VTM NIEUWS om 12u met Freek Braeckman. Het VTM NIEUWS om 13u zal uitzonderlijk een uur duren. Daarin wordt de balans opgemaakt: wie is de winnaar en wie de verliezer Correspondentes Greet De Keyser en Romina Van Camp geven de eerste analyses en reacties. 

Stef Wauters het gezicht van VTM tijdens verkiezingen Amerika

Om 19 uur geeft Stef Wauters een overzicht van alles wat er gebeurd is tijdens deze historische verkiezingen, met reacties van winnaar en verliezer. Hoe gaan Amerikanen om met de uitslag? En wat mag de Vlaming de volgende vier jaar verwachten? Om de dag af te sluiten brengt Stef Wauters om 22.45 uur nog een laatste Extra VTM NIEUWS. Hij is daarbij wat mij betreft écht het gezicht van de VTM tijdens de verkiezingen in Amerika.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 november 2020 /