Muzikale odes in Serenade van Stef (Bos)

Stef Bos brengt muzikale odes in Serenade van Stef. Dit programma is vanaf vrijdag 6 november om 16.35 uur te zien op NPO 1. Het is een productie van KRO-NCRV en het Kansfonds. Serenade van Stef telt zeven afleveringen.

Serenade van Stef

In Serenade van Stef ontmoet zanger en tekstschrijver Stef Bos – die we recent zagen in Beste Zangers – mensen die in hun leven in de problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden. Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’. maar denk ook aan mensen die in hun leven soms de verkeerde afslag namen en diep de afgrond in keken. En de mensen die dankzij de naastenliefde van anderen weer uit het dal zijn geklommen.

Stef Bos

“De mooiste bloemen vind je aan de rand van het ravijn, en op de rand ervan waken vaak engelen”, aldus Stef Bos. “In elk leven zit een lied en de verhalen van de mensen die ik ontmoet zijn als zaadjes in mijn hoofd. Ze brengen iets teweeg bij me waardoor een lied ontstaat. In de nummers die ik voor deze mensen schrijf en voor hen mag uitvoeren zie ik welke spiegel zij mij voorhouden.”

Haat bracht Eric op verkeerde pad

Zo ontmoet Stef Bos in de voormalige Bijlmerbajes Eric. Hij is net vijftig jaar, maar heeft een leven voor twee geleid, vol geweld, overvallen, verlies en verslaving. Eric: “Het was de haat die mij al op jonge leeftijd op het verkeerde pad bracht. Liefde heeft me er jaren later weer uit gehaald.”

Door MS verlamde Astrid weet wat ze wil

De Maastrichtse Astrid is tot aan haar nek verlamd door MS. En daar zal het niet bij blijven. Toch kan ze op dit moment volop van het leven genieten. Stef wil weten wat haar geheim is. “Door mijn ziekte weet ik beter wat ik wil. En dat bevalt me heel erg goed”, aldus Astrid.

Leven op straat

In de Pauluskerk in Rotterdam heeft Stef een ontmoeting met Abraham, die 20 jaar lang als ongedocumenteerde op straat leefde. Hoe voelt het als je geen vrijheid hebt en er eigenlijk niet mag zijn?

Kansfonds

Kansfonds richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.

Serenade van Stef, vanaf vrijdag 6 november, 16.35 uur op NPO 1

Foto: KRO-NCRV

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 november 2020 /