Margriet van der Linden en Housewives van Bucks County

In M & de Housewives van Bucks County gaat Margriet van der Linden op zoek naar dé kiezer die beslissend kan zijn bij de race om het Witte Huis: de vrouwen in de Amerikaanse voorsteden. Wie zijn deze vrouwen waar Trump zijn hoop op heeft gevestigd om herkozen te worden? Margriet van der Linden, ooit zelf correspondent in de VS, gaat met die vraag naar Bucks County. 

M & de Housewives van Bucks County

Bucks County is een gebied met van die typisch Amerikaanse voorsteden in swingstate Pennsylvania. In de jaren vijftig gebouwd voor de witte middenklasse. Een leven achter keurig geschilderde hekjes en groen gemaaid gras. Op veilige afstand van de grote stad.

Voor de liefhebbers is deze reportage van Greet De Keyser ook interessant. 

Intieme ontmoetingen

De zoektocht van Margriet van der Linden leidt tot een reeks bijzondere en intieme ontmoetingen. Van de jonge politieagente die klem zit tussen de denkbeelden binnen het korps en haar privéleven. Tot de moeders die daadwerkelijk bang zijn voor een burgeroorlog.  

Wist je trouwens dat Margriet van der Linden ook het boek Team Hillary heeft geschreven? ze was ambassador for Hillary.

Historische omslag in Amerika?

Margriet van der Linden wilde nu naar het land terug, omdat het een historische omslag lijkt te maken. Tegen de achtergrond van Black Lives Matter protesten, politiegeweld en een pandemie, treft ze een land aan in verwarring. Wat niet ontbreekt is nostalgie naar de vermeende eenheid uit het verleden. 

M & de Housewives van Bucks County. Te zien op maandag 2 november om 22.15 uur. En dinsdag 3 november om 22.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 november 2020 /