De Wereld van Morgen: vol innovaties

Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn geven je in De Wereld van Morgen een sneakpreview van wat ons te wachten staat in de toekomst. Zij laten innovaties zien die ons leven mogelijk voorgoed gaan veranderen. Omdat de uitzending dit jaar in de klimaatweek valt, is er speciale aandacht voor duurzaamheid. Kijk om 21.30 uur naar De Wereld van Morgen bij AVROTROS op NPO 1.

De Wereld van Morgen

Nick Schilder en Hans Dorrestijn bezoeken Almere. Ze gaan naar dé plek waar in 2022 de Floriade Expo met het thema ‘Growing Green Cities’ verrijst. Op het terrein is al een voorproefje te zien, waaronder The Growing Pavilion, dat geheel bestaat uit natuurlijke materialen zoals mycelium, beter bekend als schimmel.

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn bezoekt ook The Green Village op de campus van de TU Delft. Het enige plekje in Nederland waar geen ‘bouwbesluit ‘geldt. Hier experimenteert men volop over hoe onze woon-, werk- en leefomgeving er in de toekomst uit gaan zien.

Wist je dat Hans Dorrestijn dit najaar ook te zien is in Volle zalen met Cornald Maas?

Nick Schilder

Ondertussen krijgt Nick Schilder in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Zou dit de oplossing kunnen zijn voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren?

Nick Schilder is dit najaar veelvuldig op tv te zien, bijvoorbeeld als presentator van Beste Zangers en in de 3 Sterren Camping.

Splinter Chabot

Tot slot vliegt razende reporter Splinter Chabot per helikopter naar ‘s werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee. Hier wordt schone energie opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit.

Daarnaast ontdek je in dit AVROTROS-programma wie de winnaar is van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 oktober 2020 /