Selah Sue eerste gast in tiende seizoen Belpop

Selah Sue is vanavond (19 oktober) de eerste gast in het tiende seizoen van Belpop. Na haar is het de beurt aan K’s Choice, The Radios en Gabriel Rios. Het seizoen sluit af met twee uitzendingen over Belgische wereldhits. En dat zijn er écht een hoop.

Belpop

In 2008 pakte Canvas uit met de allereerste editie van Belpop. De onvolprezen reeks muziekdocumentaires is ondertussen aan haar tiende seizoen toe en staat nog altijd synoniem voor de boeiendste verhalen van de beste muzikanten van eigen bodem. De tiende reeks bevat vier nieuwe portretten – Selah Sue, K’s Choice, The Radios, Gabriel Rios – en een feestelijk tweeluik over wonderlijke Belpop-wereldhits.

Boeiendste verhalen van artiesten

Ook in dit tiende seizoen verandert er niets aan de ijzersterke formule van de reeks. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie. 

Tal van getuigenissen

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van (ex-) bandleden, familieleden, producers, collega-muzikanten, managers, muziekkenners, journalisten en andere kroongetuigen. Het verhaal wordt verteld door de vertrouwde stem van Luc Janssen en rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden.

K’s Choice

K’s Choice schreef één van de grootste internationale succesverhalen uit de Belpop. Heel letterlijk zelfs, want de groep van Sarah (inmiddels Sam) en Gert Bettens deed het in het buitenland altijd beter dan in België. Sam werd recent nog ontmaskerd als de otter in The Masked Singer. Deze aflevering zie je op 26 oktober.

The Radios

Met monsterhits als I‘m into folk en Gimme love groeiden The Radios begin jaren ’90 tot hun eigen verbazing uit tot een internationaal popfenomeen. Maar de band torste ook een zwaar geheim. Deze aflevering zie je op 2 november.

Gabriel Rios

Gabriel Rios is half Belg half Puertoricaan, maar vooral een volbloed singer-songwriter die met zijn latin sound een warme wind door de Belpop blaast. Deze aflevering zie je op 9 november.

Selah Sue

Maar de eerste aflevering is het de beurt aan Selah Sue. Zij slaagt er in om nog voor de release van haar debuutalbum een internationale carrière uit te bouwen. Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours.

Sanne Putseys

Nadat Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue, op haar 17de door Milow wordt ontdekt, kent haar carrière een vliegende start. Met haar unieke stem en mix van soul, funk en reggae komt ze al snel op de radar van het prestigieuze Franse label ‘Because Music’. Dat wil haar tekenen en lanceren in de rest van de wereld.

Prince

Prince is fan en vraagt haar als support act voor zijn show in het Sportpaleis. His Purple Highness biedt zelfs zijn medewerking aan voor haar debuutalbum, maar dat verzoek wijst ze beleefd af. Te ver vliegen naar Minneapolis en ze heeft het al zo druk.  Ook zonder Prince wordt haar titelloze debuut in 2011 een haast surreëel en overrompelend internationaal succes. Dat bestendigt ze in 2015 met haar tweede album ‘Reason’. 

Onzekerheid en depressie

Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours. In haar songs schrijft Selah Sue haar demonen van zich af. Het blijft een moeilijke strijd. Als meter van het project Te Gek!? draagt ze haar steentje bij om het taboe op psychische problemen te doorbreken. Niet de muziek maar het moederschap brengt haar het ultieme geluk. Dat geluk straalt af op de songs van haar recentste intieme ‘Bedroom EP’, de voorbode van een nieuw album.  

Met getuigenissen van Sanne Putseys (muzikante), Marjolein Putseys (zus), Greet Soetemans (moeder), Raph Schillebeeckx (ontdekker), Patrick Busschots (labelmanager ARS records), Milow (mentor en vriend), Werner Dewachter (boekingsagent), Kurt Overbergh (artistiek directeur AB), Jan Van Biesen (netmanager Stubru), Emmanuel de Buretel (labelmanager Because Music), Pieterjan Seaux (bassist), Jordi Geuens (drummer), Erik Rademakers (bassist), Joachim Saerens (partner en toetsenist) en Patrice  (producer).

Belpop 10: vanaf maandag 19 oktober om 21.20 u. op Canvas en via VRT NU (de eerste vier afleveringen meteen beschikbaar en de laatste twee wat later). De reeks wordt herhaald op dinsdagavond om 19.00 uur.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 oktober 2020 /