Jamai presentator Over Winnaars (Nederland)

Jamai is de presentator van Over Winnaars in Nederland. Het Vlaamse format van Lecter Media, dat op VTM wordt gepresenteerd door Koen Wauters, is vanaf woensdag 28 oktober om 21.20 uur te zien op RTL 4. In dit programma gaan mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte het onmogelijke, mogelijk maken.

Over Winnaars

Samen met presentator Jamai Loman gaan de deelnemers de uitdaging aan om plannen, passies of ambities die ze door hun beperking hebben weggestopt of niet meer mogelijk leken, tóch waarmaken. Of het nu niet mogelijk is door een fysieke beperking of ingrijpende ziekte; in Over Winnaars wordt het onmogelijk, mogelijk gemaakt.

Sarah Kingsma treedt op met Hans Klok in Las Vegas

In de eerste aflevering van Over Winnaars gaat presentator Jamai Loman langs bij de 36-jarige Sarah Kingsma uit Emmen. Genietend van een bruisend bestaan als student neemt het leven voor Sarah op haar 22ste een brute afslag. Haperende benen en vage klachten leiden tot de diagnose MS. De eerste jaren nog in milde vorm, maar de laatste jaren is ze veroordeeld tot leven in een rolstoel. En dat is zeker voor de extraverte Sarah een crime. Ze wil shinen en als stoere vrouw op een podium het publiek versteld doen staan. Kansloos? Jamai daagt haar uit om met hem af te reizen naar Las Vegas waar zij mag optreden in een show van Hans Klok.

Marleen Nieuwkamer gaat met Jamai naar Jordanië

In de tweede aflevering van Over Winnaars is Jamai de buddy van Marleen Nieuwkamer (42) uit Etten-Leur. Als gevolg van een zeer zeldzame aandoening in de laatste weken van haar zwangerschap, balanceerde Marleen vijf jaar geleden twee maanden op de rand van leven en dood. Wat in die maanden is gebeurd tart iedere verbeelding. Met twee beenprotheses tot boven de knie veranderde haar leven compleet. En een altijd gedroomde reis naar wereldwonder Petra in Jordanië leek nooit meer te kunnen. Met Jamai gaat Marleen het avontuur aan om zich lichamelijk en mentaal klaar te stomen om deze bijzondere reis alsnog te kunnen maken.

Jamai als Buddy

Over Winnaars geeft een bijzondere kijk in het leven van zeven mensen die met passie, doorzettingsvermogen en positiviteit hun doelen willen bereiken met behulp van hun buddy Jamai. Waar je Jamai van kent? Hij was natuurlijk ooit de eerste winnaar van Idols, speelde daarnaast in veel musicals en presenteert alweer een tijdje.

Uitzendingen Over Winnaars volgorde:

  • 28 oktober: Sarah Kingsma (36) heeft een chronische ziekte aan het zenuwstelsel (MS). Haar droom is om te shinen op het podium als een stoere vrouw.
  • 4 november: Marleen Nieuwkamer (42) raakte beide benen kwijt. Haar droom is lopend de eeuwenoude stad Petra in Jordanië bezoeken.
  • 11 november: Thomas Maas (36) heeft een dwarslaesie en zijn droom is weer een extreme sport beoefenen.
  • 18 november: Yvonne Buijssen (28) heeft ernstig hersenletsel en haar droom is de Borobudur in Indonesië beklimmen.
  • 25 november: Tirzah Lopez (30) heeft een dwarslaesie. Haar droom is om een waanzinnig optreden in haar rolstoel te geven op een groot dansevenement.
  • 2 december: Ricardo Fecken (27) mist een onderbeen en zijn droom is een obstaclerun rennen.
  • 9 december: Peter Mensink (57) en Lotte Driessen (30) worden langzaam blind en doof. Het is Peters droom om nog een keer auto te rijden. Lotte’s droom is dat Peter nog een keer kan autorijden.

Wist je dat de bedenkers – Lecter media – in 2021 samen met EndemolShine Nederland Big Brother weer op de buis brengen?

Foto: Jamai en de Over Winaars. Bron: RTL 4 / Helene Wiesenhaan.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 oktober 2020 /