Cornald Maas start Volle zalen met bezoek aan Danny Vera

Cornald Maas start het vijfde seizoen van Volle zalen met een bezoek aan zanger Danny Vera. In dit programma worden theaterpersoonlijkheden gevolgd in een belangrijke fase in hun leven. De hoofdpersonen dit jaar zijn Danny Vera, Jeroen van Merwijk, Olga Zuidhoek, Hans Kesting, Jenny Arean en Hans Dorrestijn. Het lijkt mij een indrukwekkend seizoen, want sinds de uitbraak van corona blijven de theaters vrijwel leeg en is er van grote shows nog lang geen sprake.

Danny Vera

In aflevering één staat Danny Vera (43) centraal. 2020 zou zijn jaar worden. De populaire Zeeuwse singer-songwriter stond na zijn megahit Roller Coaster op menig festival prominent geprogrammeerd. Corona besliste anders, maar Vera zit bepaald niet in zak en as, zo blijkt uit deze aflevering. In tegendeel; na jaren van zwoegen, kwam de gedwongen rustperiode hem eigenlijk wel goed uit. 

Fascinatie voor buitenaards leven

Hij kon alles ‘een beetje loslaten’ en componeerde tijdens de ‘intelligente lockdown’ nieuwe liedjes die hij presentator Cornald Maas thuis in Zeeland voor het eerst laat horen. Intussen raakte zijn vrouw Escha zwanger van hun eerste soort. Vera blijkt behalve muziek nóg een fascinatie te hebben, namelijk voor alles wat te maken heeft met het heelal, de planeten en mogelijk buitenaards leven. Samen met Cornald Maas brengt hij een bezoek aan de Sterrenwacht.

Cornald Maas

Cornald Maas vertelt over het nieuwe seizoen: “Deze en andere verhalen maken de serie urgent, persoonlijk en ontroerend. (…) De zes afleveringen laten zien wat het voor deze podiumkunstenaars betekent dat ze niet meer voor volle zalen kunnen optreden, maar ook – terwijl ze de balans opmaken van hun carrières en levens – wat het hun aan inspiratie biedt – en dat is ook troostrijk.”

Gasten vijfde seizoen Volle zalen

Dit jaar zijn de zes hoofdpersonen – in volgorde van uitzending – zanger Danny Vera, cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk, actrice Olga Zuiderhoek, acteur Hans Kesting, zangeres en actrice Jenny Arean en schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn. Zij vertellen onder andere hoe zij ieder op hun eigen manier met de situatie rondom corona omgaan.

Olga Zuiderhoek

Olga Zuiderhoek kreeg zelf corona en was een tijdje ‘doodziek’ en ‘helemaal alleen’. Zo vertelde de actrice (Penoza, Dagboek van Hendrik Groen, Soldaat van Oranje) tegen Maas. Zo goed en kwaad het kan werkt ze nu aan haar eerste zelfgeschreven solovoorstelling. Die heeft Olga Zuiderhoek als gevolg van corona behoorlijk aangepast.

Jenny Arean

Jenny Arean had zich samen met Brigitte Kaandorp gestort op een fonkelnieuw liedjesprogramma. Een unieke samenwerking tussen de twee vrouwen. Tja, en toen corona haar achter de geraniums deed belanden. Of de voorstelling er ooit gaat komen, is de vraag.

Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk maakt nu – hij is ongeneeslijk ziek – de balans op. Wat heeft hij als kunstenaar tot stand gebracht? Maas bezoekt hem in zijn huis in Frankrijk.

Volle Zalen, vanaf dinsdag 13 oktober om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 oktober 2020 /