Premier Alexander De Croo met Luk Alloo in Telefacts

Premier Alexander De Croo praat met Luk Alloo in Telefacts NU voor het eerst over zijn race naar het premierschap en zijn privéleven. De aflevering kun je (terug) kijken op VTM GO.

Luk Alloo en Alexander De Croo

Luk Alloo volgt vanavond, dinsdag 13 oktober, om 21.50 in Telefacts NU de man achter de 53ste premier van België: Alexander De Croo. Voor het eerst praat De Croo openhartig over zijn race naar het premierschap en zijn privéleven. De VTM-kijkers komen ook te weten wie de muzikale helden van de kersverse premier zijn, wat zijn vrouw van zijn kledingstijl vindt en welk gerecht hem doet watertanden.

Premier Alexander De Croo koos laat voor de politiek

Alexander De Croo vertelt openlijk aan Luk Alloo waarom hij pas op 32-jarige leeftijd voor de politiek koos: “Ik wilde een andere keuze maken dan die van mijn ouders en uit het vaarwater van mijn vader (Herman de Croo, red.) blijven. Ik wilde Alexander zijn en niet De Croo. Uiteindelijk ben ik wél in de politiek gestapt omdat ik het in mijn vriendenkring vaak over politiek had. De klik kwam omdat er volgens mij meer in ons en in de samenleving zit.”

Tanden poetsen & nieuws vertellen

De Croo vertelt ook aan Luk Alloo wie uiteindelijk de premier gekozen heeft en wie hij als eerste op de hoogte bracht: “Ik heb het nieuws als eerste aan mijn vrouw aan de telefoon verteld terwijl ik mijn tanden poetste”, lacht hij.

Alexander De Croo over vaderschap

Met Luk Alloo praat De Croo ook over persoonlijke zaken. Zo wil hij het premierschap kunnen combineren met het vaderschap: “Ik ben van plan om elke dinsdag en donderdag mijn kinderen naar school te brengen. Dat staat ook zo in mijn agenda. Ik hoop echt dat mijn kinderen me niet vaker op tv moeten zien dan in het echt.” Ook zijn kledingstijl komt ter sprake: “Mijn vrouw noemt mijn kleerkast 50 shades of blue.”

De aflevering van Telefacts NU is ook te (her)bekijken op VTM GO. Absoluut de moeite waard wat mij betreft, bijvoorbeeld Taboe in de buik of de reportage over Sanda Dia.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 oktober 2020 /