Kijkcijfers VTM door The Masked Singer hoogste in vijf jaar

De kijkcijfers van VTM gaan door The Masked Singer door het dak; ze hebben afgelopen zaterdag zelfs de hoogste in vijf jaar behaald. Maar liefst 1,5 miljoen mensen keken naar de tweede aflevering.

Kijkcijfers

The Masked Singer blijft Vlaanderen in de ban houden. De tweede aflevering zorgde er afgelopen vrijdag zelfs voor dat VTM zijn beste dag in 5 jaar tijd beleefde. Maar liefst 1,5 miljoen kijkers zagen hoe Libelle werd ontmaskerd en hoe niemand minder dan Dina Tersago van achter het masker verscheen. Dat zijn er nog een pak meer dan vorige week.

Beste dag in 5 jaar tijd

De tweede show haalde zo een torenhoog marktaandeel van 65% in de doelgroep VVA 18-54 en zelfs 71% in de jongere doelgroep VVA 18-44 (alle cijfers live+2). Voor de herhaling op zondag kwamen daar nog eens 140.000 kijkers bij. Met een gemiddeld marktaandeel van 47,3% (17u-24u) scoorde VTM zijn beste dag in 5 jaar tijd. Het was geleden van de finale van K3 Zoekt K3 op 6 november 2015 dat VTM nog zo’n hoog marktaandeel haalde. Op de dag van de slotaflevering haalde VTM toen 52,3%.

Behind The Mask.

Ook online wist The Masked Singer sterk te scoren. Op VTM GO haalden de tweede aflevering van The Masked Singer en Behind The Mask, het exclusieve programma dat elke week het verhaal achter de ontmaskering volgt, ondertussen ook al 144.000 views. In de Guessing Game op vtm.be werden maar liefst 130.000 gokjes uitgebracht.

Suikerspin

Afgelopen weekend introduceerde The Masked Singer een nieuw kostuum: de kleurrijke Suikerspin. Hoe haar echte stem klinkt, komen de kijkers op vrijdag 2 oktober te weten in de derde show van The Masked Singer. Wie wordt deze keer ontmaskerd? Wie de afleveringen wil herbekijken, kan dat doen via VTM GO.

Kijkcijfers in Nederland

De uitzending van The Masked Singer van afgelopen vrijdag zorgde niet alleen voor goede kijkcijfers voor VTM; ook in Nederland deed RTL goede zaken met deze show. Daar keken bijna twee miljoen mensen naar de eerste aflevering waarin Willeke Alberti werd ontmaskerd.

Voor de liefhebbers: we hebben een speciaal Pinterest bord van The Masked Singer.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 september 2020 /