Miljuschka Witzenhausen maakt #eerlijkefoto op Videoland

Miljuschka Witzenhausen maakt voor Videoland het programma #eerlijkefoto. Hierin neemt ze de kijker mee in haar persoonlijke zoektocht naar een eerlijk beeld van vrouwen op social media. Wie door instagram scrolt ziet alleen maar perfecte lichamen, maar klopt het beeld dat instagram schetst wel? En wat is de invloed van al deze perfecte lichamen?

#eerlijkefoto

Als een van de weinige BN’ers zwemt Miljuschka – die je kunt kennen als tv-kok – tegen de stroom in en spreekt zij zich uit tegen het beeld dat op social media wordt gecreëerd. In #eerlijkefoto gaat Miljuschka op onderzoek uit. Ze duikt in de wereld van de ‘ultra strakke’ instagrammers die tot het uiterste gaan voor het perfecte plaatje en gaat het gesprek aan met Bekende Nederlanders zoals Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko, om hen te vragen: wat is voor jou een eerlijk beeld?

Realistischer beeld voor onze kinderen

Wat is nu precies een perfect lichaam? Wat kunnen we van elkaar leren en welke verantwoordelijkheid heeft Miljuschka hier zelf in, met het bereik wat ze heeft op social media en televisie? En bovenal: hoe zorgen we voor een realistischer beeld voor de groep die na ons komt: onze kinderen.

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen: “In een wereld vol gepolijste plaatjes en hyper-strakke lijven wil ik strijden voor een realistischer beeld. In deze serie onderzoek ik hoe vrouwen steeds meer in de ban raken van irreële schoonheidsidealen. Is het niet de hoogste tijd voor een tegengeluid? Mijn dochter is 8 en gaat opgroeien met social media. Daarom is het belangrijk dat we vrouwen in alle soort en maten laten zien. Dat is precies de reden waarom ik voel dat deze documentaire zo hard nodig is. Fuck filters en photoshop, we gaan voor #eerlijkefoto.”

Wist je trouwens dat Miljuschka Witzenhausen de dochter is van Astrid Holleeder? Op het boek van haar moeder is de serie Judas gebaseerd.

Eerste aflevering #eerlijkefoto met Linda de Mol

In de eerste aflevering bezoekt Miljuschka Linda de Mol, naar aanleiding van de ophef over haar bikinifoto op de cover van haar magazine. Hoe heeft zij deze kritiek ervaren? Ook gaat ze het gesprek aan met Saskia Oliviera, die zich kritisch uitliet over Miljuschka’s gebruik van de hashtag #bodypositivity. Daarnaast geeft Miljuschka zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot voor de camera en bezoekt ze influencers die zich in een zogenoemde Natural Body Cosmetic kliniek laten behandelen: grotere billen of borsten zónder onder het mes te gaan.

Vanaf donderdag 1 oktober is #eerlijkefoto wekelijks exclusief te zien bij Videoland. #eerlijkefoto wordt geproduceerd door Witte Geit.

Foto: RTL/Mettina Jager

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 september 2020 /