Niet Normaal Vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul Çirakoğlu

Niet Normaal Vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul is de nieuwe docuserie van BNNVARA, die vandaag – donderdag 10 september – om 21.00 uur is gestart op NPO 3. In dit programma wordt de 30-jarige Amsterdammer Tuğrul Çirakoğlu gevolgd. Deze documentaire telt vier afleveringen.

Extreem schoonmaakwerk

Amsterdammer Tuğrul Çirakoğlu komt in zijn extreme schoonmaakwerk van alles tegen. Denk aan met bloed besmeurde crime scenes, kamers waar maandenlang een lichaam heeft gelegen en omgewaaide chemische toiletten. Hij loopt constant tegen de minder mooie kanten van onze maatschappij aan: eenzaamheid, verslaving, ziekte en dood, maar ook discriminatie ten opzichte van hemzelf. Hoe houdt hij het vol om dagelijks met dit soort zaken om te gaan? Wat voor mens is hij, waarom doet hij dit werk en hoe kijkt de maatschappij naar hem?

Meest smerige plekken

Het extreme schoonmaakwerk brengt Tuğrul en zijn collega’s op de meest smerige, verschrikkelijke en soms ook verdrietige plekken. Ze worden dagelijks geconfronteerd met de heftigste gevolgen van eenzaamheid, verslaving en misdaad. Het werk vergt daarnaast veel specifieke kennis en is lichamelijk en psychisch loodzwaar. Ze nemen altijd de geuren, het bloed en vooral de trieste verhalen achter alle opdrachten met zich mee.

Tuğrul Çirakoğlu

Hoewel Tuğrul Çirakoğlu een universitair geschoolde man is, kwam het succes hem niet aanwaaien. Als niet-Westerse Nederlander heeft hij altijd tegen vooroordelen moeten opboksen. En hoezeer hij ook geslaagd is als ondernemer, dat gaat tot op de dag van vandaag door.

Niet Normaal Vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul is een coproductie van IDTV en BNNVARA. Je kunt ‘m terugkijken op NPO Start / NPO Plus.

Foto: BNNVARA – Gwen van der Swan

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 september 2020 /