Tweede seizoen Make Holland Great Again

Tweede seizoen Make Holland Great Again met Sahil Amar Aïssa gaat vanavond van start. De jonge presentator is niet meer te stoppen en volgt in Nederland het voorbeeld van de Vlaamse Frances Lefebure (die het programma in België presenteert). Hij stroopt de mouwen weer op voor nieuwe uitdagingen. Make Holland Great Again is vanaf vanavond – 9 september – om 20:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Doe mee met tweede seizoen Make Holland Great Again

Sahil Amar Aïssa is met zijn GREAT-team opnieuw niet te stoppen om van Nederland een nog mooier, beter, liever en dus greater land te maken. Want terwijl de huidige coronacrisis iedereen raakt, zien we tegelijkertijd een sterk verlangen naar verbondenheid, respect en aandacht voor elkaar. In het tweede seizoen van “Make Holland Great Again’ zetten Sahil en zijn GREAT-team dit gevoel om in acties. Acties die online worden voortgezet, zodat iedereen thuis mee kan doen. Want zoals we ook in het eerste seizoen konden zien, kan iedere individuele bijdrage – bij elkaar opgeteld – een grote maatschappelijke verandering teweegbrengen.

Acties Make Holland Great Again

Het GREAT-team zet zich dit seizoen onder andere in voor docenten en meer beweging, stroopt de mouwen op tegen racisme, staat met heel Nederland hand in hand tegen LGBTQ+ geweld en gaat de strijd aan tegen het dreigend watertekort. In iedere aflevering maakt Sahil er zijn persoonlijke missie van om problemen op een ludieke en effectieve manier op te lossen, gewapend met een flinke dosis humor, een verborgen camera, mooie verrassingen en creatieve experimenten. Zo zien we dat Sahil een snackbar runt waar je kunt betalen met douchebeurten, speelt het team de enige echte bloedquiz om bloeddonoren te werven en een levensgroot ‘Wie is Het?’ spel om aandacht te vragen voor depressieve jongeren. 

Doe mee met missies

In het eerste seizoen werd onder andere de ‘Ask for Angela’ video met 3 miljoen views een grote hit waardoor honderden horecagelegenheden veiliger werden, zorgde het GREAT-team voor 34.000 extra orgaandonoren en deden honderden BN-ers mee in de strijd tegen online haat. In de nieuwe reeks afleveringen gaat het GREAT-team weer de uitdaging aan. Soms gaat het om grote maatschappelijk problemen, soms om slechte gewoontes en andere momenten gewoon om iemand een hart onder de riem te steken. Op bnnvara.nl/makehollandgreatagain kan heel Nederland meedoen met de verschillende missies. 

Sahil Amar Aïssa

Sahil Amar Aïssa: “Wat ik vooral heb gezien in deze tijden van een wereldwijde epidemie, is de kracht van samen. Of dat nou is om de verspreiding van een dodelijk virus te beperken of institutioneel racisme aan de kaak te stellen. Als we voor een bepaald doel allemaal samenwerken, lijkt niks onmogelijk. Diezelfde energie ​​heeft dit seizoen van Make Holland Great Again. Daar ben ik echt trots op. We gaan weer met dope experimenten en missies verandering brengen en de kijker kan vanaf de bank meedoen.​” 

Laaggeletterdheid

De eerste aflevering begint met laaggeletterdheid. Want maar liefst 1 op de 6 mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dit heeft grote gevolgen voor hun werk, privéleven en gezondheid. Om de frustratie van laaggeletterdheid te laten zien bouwt het GREAT-team een bijzondere escaperoom en wordt er een experiment met verborgen camera gedaan in een broodjeszaak met een lastige menukaart. Als klap op de vuurpijl heeft Sahil samen met Prinses Laurentien (oprichter Stichting Lezen en Schrijven) een verrassing in petto. 

Zwerfafval

In dezelfde aflevering steken Sahil en zijn team letterlijk de handen uit de mouwen tegen zwerfafval. Uit onderzoek blijkt dat bijna 95 procent van de Nederlanders zich hieraan ergert. Ook voelen mensen zich door zwerfafval minder prettig en onveilig. Bovendien is het zeer schadelijk voor mensen, dieren en het milieu. Toch gooit bijna 1 op de 4 de mensen zelf ook wel eens wat op straat. Maar wie raapt het op? Het GREAT-team wil dit uitzoeken en doet een straatexperiment vlak naast een afvalbak. Daarnaast gaat het team zelf zwerfvuil rapen in Leeuwarden, Deventer en de Biesbosch en vindt naast vele mondkapjes onder andere een magnetron. De oplossing tegen zwerfafval blijkt verrassend simpel en Sahil roept daarom heel Nederland op om iedere dag één stuk zwerfafval op te rapen.

Foto: BNNVARA – Annemieke van der Togt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 september 2020 /