Bij Ons Aan Boord – achter schermen kijken bij Transavia

De realityreeks Bij Ons Aan Boord geeft de kijker de mogelijkheid om achter de schermen te kijken bij luchtvaartmaatschappij Transavia. Zes maanden lang is het bedrijf gevolgd tijdens dit bijzondere tweede seizoen. Het programma is iedere donderdagavond te zien bij RTL 5 om 20.30 uur en de afleveringen zijn terug te kijken via Videoland.

Vind je dit interessant? Dan is KL2020 ook een aanrader. Hier krijg je een kijkje achter de schermen bij KLM.

Transavia – Bij Ons Aan Boord

Zes maanden lang is luchtvaartmaatschappij Transavia gevolgd voor de RTL-serie Bij Ons Aan Boord. Een bijzondere tijd. Er is namelijk gefilmd toen er nog niets aan de hand was. Op het moment dat het vliegverkeer volledig tot stilstand kwam door corona. En er waren camera’s bij toen de werkzaamheden voorzichtig weer werden opgestart en mensen weer gingen vliegen. Dat resulteert in een unieke inkijk in de werkzaamheden binnen Transavia. De Transavia medewerkers en het personeel van Rotterdam The Hague Airport en Aviapartner Rotterdam worden tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gevolgd. Denk aan veiligheidsmedewerkers en grondpersoneel tot aan stewards en piloten. Hoe pak je het werk weer op en wat is er allemaal veranderd?

Contrast met werk voor én tijdens corona

In zes afleveringen wordt het contrast in het werken voor en tijdens coronatijd duidelijk weergegeven en komen verschillende medewerkers voorbij. Zo wordt onder anderen Asya gevolgd. Zij laat zien hoe een werkdag bij de grondafhandeling er uit ziet. Denk aan het inchecken en boarden van passagiers. Maar ze springt ook later bij in het callcenter om klanten te helpen. Piloot John laat zien hoe het tijdens een vlucht eraan toegaat in de cockpit. Daarnaast deelt hij hoe hij zich voorbereidt in de simulator op zijn eerste vlucht na lange tijd niet vliegen.

Als je dan weer mag vliegen…

Vliegtuigmonteur Tommy legt uit wat er allemaal nodig is om vliegtuigen die lang hebben stilgestaan weer optimaal vliegklaar te maken. En faunabeheerder Betty van Rotterdam The Hague Airport zorgt altijd dat de start -en landingsbanen vrij zijn van vogels. Zij toont welke middelen ze allemaal inzet om gevaarlijke situaties met vogels en vliegtuigen te voorkomen.  

‘Bij Ons Aan Boord’ is een productie van No Pictures Please in samenwerking met Transavia.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 september 2020 /