Fidan Ekiz en Renze Klamer in ‘nieuwe DWDD’ De Vooravond

Fidan Ekiz en Renze Klamer presenteren De Vooravond. Het programma is de opvolger van DWDD. Je kunt er dagelijks naar kijken om 19.00 uur op NPO 1 bij BNNVARA.

De Vooravond

De Vooravond’ is de nieuwe dagelijkse talkshow van BNNVARA op NPO 1, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij voeren het gesprek van de dag met nieuwsgasten en terugkerende gezichten. Onderwerpen uit de wereld van film, muziek, sport, kunst en cultuur komen aan bod. Ook is er ruimte voor maatschappelijk debat en een goed politiek gesprek. Met verschillende rubrieken geven zij dagelijks een andere kijk op het nieuws. De Vooravond is de opvolger van DWDD, waar regelmatig Vlaamse gasten te zien waren. Benieuwd of dat bij De Vooravond ook zo is.

Renze Klamer

Renze Klamer: “Elke talkshow is in de basis hetzelfde, maar de presentator zorgt voor een bepaalde sfeer waarom mensen willen kijken. Fidan is ’the wild horse’, dat is haar kracht, ze is goed in het geven van haar mening, spontane vragen stellen en verhalen vertellen. Ik ben meer sturend en wil gasten prikkelen, maar zij moeten zich ook veilig voelen. We hebben een bijzondere chemie wat je moeilijk kunt omschrijven, maar wat je zeker terug gaat zien en voelen in het programma.”

Waar je Renze Klamer van kunt kennen? Hij heeft vanaf 2010 tot en met 2018 verschillende programma’s bij de EO gepresenteerd. Sinds 2018 werkt hij voor BNNVARA, waar hij te zien was met Laat op vrijdag. Daarnaast maakt hij radio. Hij heeft samen met zangeres Pearl Jozefzoon (van wie hij gescheiden is) een zoon en een dochter.

Fidan Ekiz

Fidan Ekiz: “We combineren echt onze krachten in het programma en complementeren elkaar. Renze is een allround presentator. Hij is ‘cool & collected’, heeft alles in de hand en houdt het overzicht, van camera tot autocue en tijdschema’s. Ik houd van spontane gesprekken, ik zal ook een vrije rol hebben en mijn mening geven. Over alles. Dat zorgt voor peper en zout.”

De 44-jarige Fidan Ekiz is een Nederlandse journaliste, presentatrice en documentairemaakster. Ze startte haar carrière als journaliste en maakte later de overstap naar tv waar ze als ode aan haar Turkse familie de documentaire Veerboot naar Holland maakte. Fidan Ekiz was sinds 2012 al regelmatig tafeldame bij DWDD. Ze heeft verschillende boeken geschreven.

Foto: BNNVARA – Natalia van der Zalm

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

31 augustus 2020 /