Najaar 2020 op Eén: mis deze programma’s niet

De programma’s voor het najaar 2020 op Eén zijn vandaag bekendgemaakt. Vanaf maandag 31 augustus kun je genieten van tal van nieuwe programma’s én natuurlijk bekende namen. Het tweede seizoen van Undercover vormt voor velen waarschijnlijk het hoogtepunt, maar er is zoveel meer. Lees hier alles over de najaarsprogrammering 2020 van Eén.

Bekende namen

Na een bijzonder voorjaar kijkt Eén meer dan ooit vooruit, met klinkende namen en een hele reeks topprogramma’s. Zo mogen kijkers Tom Waes verwachten in Undercover en Reizen Waes: Vlaanderen, Saartje Vandendriessche in Op de man af, en de immer populaire familie Planckaert in Château Planckaert. Iedereen Beroemd presenteert dan weer dé namen van de toekomst; zij volgen vijf Vlamingen die het gaan maken in Amerika.

Down the road en meer…

Het is ook uitkijken naar een nieuw seizoen van Down the road met Dieter Coppens en Arnout Hauben die Dwars door België trekt. Met andere woorden, het wordt een herfst om van te genieten. Is dat alles? Nee, Eén heeft nog een reden voor een feestje, want Dagelijkse kost, Thuis en FC De Kampioenen vieren dit najaar een jubileum. En dat mag iedereen meevieren.

Bijna 2 miljoen kijkers voor Kamp Waes

We kijken kort nog eventjes terug op het voorjaar. Want wow, toen had Eén ook een paar knallers. Zo scoorde Kamp Waes met bijna 2 miljoen kijkers. De columbus en Down the road konden meer dan anderhalf miljoen mensen bekoren (best bekeken afleveringen; cijfers telkens 4+, Live+7). Het was een uitdagende periode, waarin Eén ook met nieuwe programma’s kwam als Reizen Waes blijft thuis en Komen te gaan. VRT NU heeft ook veel kijkers – zeker ten tijde van de coronacrisis – eind juli waren er meer dan 2.760.000 accounts geregistreerd. En je had natuurlijk Vive la Vie met Karl Vannieuwkerke, die vanaf 29 augustus te zien is met Vive la Velo.

Programma’s op prime time Eén

Nu kijkt Eén vooruit, want er staat dit najaar heel wat moois op het programma. De zender kiest voor een sterk prime time slot met elke weekdag (maandag tot en met donderdag) en elke zondag straffe programma’s van hier. Kijkers kunnen onder andere genieten van nieuwe seizoenen van Durf te vragen met Siska Schoeters. Zelfde deur, 20 jaar later met Martin Heylen. Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in Geubels en de Hollanders. Fatma Taspinar duikt in de werking van De cel vermiste personen. En Annemie Struyf trekt naar Het Hoge Noorden.

Undercover & Black-Out najaar 2020 op zondag

Op zondag trakteert Eén de kijkers op sterke Vlaamse fictie. Op 6 september starten ze met Undercover. Later dit najaar brengt Eén onder andere de nieuwe fictiereeks Black-out. Maar er is ook ruimte voor ontspanning voor de hele familie op zondagavond met Château Planckaert.

Programma’s vieren jubileum najaar 2020

Er is bij Eén ook reden tot feest. Verschillende programma’s die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Programma’s die generaties samenbrengen, vele Vlamingen hun (dagelijkse) dosis ontspanning bezorgen, en hun leven verrijken. Dat viert Eén met alle fans.

Kerstspecial FC De Kampioenen

Zo mag Jeroen Meus voor Dagelijkse kost 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt Thuis in de bloemetjes gezet. Dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeksop Eén te zien was. Het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van FC De Kampioenen op tv kwam. Om dat te vieren, brengt Eén dit najaar een kerstspecial. De kerstspecial van FC De Kampioenen is tevens een eerbetoon aan de overleden Johny Voners. Over deze initiatieven volgt later meer informatie.

Sterke verhalen

Eén blijft inzetten op sterke verhalen van hier, die herkenbaar zijn, ontroeren of uitdagen. Dit doet het net op alle kanalen: zowel digitaal als via lineaire televisie en via VRT NU. Eén zoekt hierbij steeds naar de beste manier om een bepaald verhaal tot bij de kijkers te brengen.

Down the sea & Linde Merckpoel

Zo waren de afgelopen maanden online de avonturen van Dieter Coppens en Kevin voor Down the sea te volgen. En konden kijkers ook de tocht van Arnout Hauben Dwars door België op een interactieve kaart in real time volgen. Vanaf dit najaar zal Linde Merckpoel vlogs maken voor de online kanalen van Eén. Ze speelt daarbij in op wat er leeft in Vlaanderen.

Najaarsprogrammering Vlaamse tv-zenders

Niet alleen Eén heeft de najaarsprogrammering bekendgemaakt. Ook de andere Vlaamse tv-zenders hebben hun nieuwe programma’s gepresenteerd. Je ontdekt ze allemaal via het onderstaande overzicht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 augustus 2020 /