Undercover: boek van Hugo Luijten rondom Bob

Undercover krijgt een spin-off in de vorm van een boek. Hugo Luijten schrijft namelijk een thriller Undercover: Alles of niets, rondom het personage Bob Lemmens (in de serie gespeeld door Tom Waes). Ontdek er hier alles over.

September Undercover maand

September wordt dé Undercover maand. Dan verschijnt niet alleen het tweede seizoen (lees hier alles over Undercover seizoen 2), maar ook het boek van Hugo Luijten komt er dan aan. Naar verwachting ligt die half september in de winkel. Het heet Undercover: Alles of niks en verschijnt bij uitgeverij Lannoo.

Undercover: Alles of niks

In het boek komt de rol van undercoveragent Bob Lemmens terug, maar verder is er een geheel nieuwe verhaallijn. Hij moet in Undercover: Alles of niks infiltreren in een bende die zich bezighoudt met het witwassen van gigantische bedragen aan crimineel geld. Kan niet anders dan dat dat garant staat voor een meeslepend verhaal vol actie en spanning. Het boek (dat nu al te bestellen is) zal 304 pagina’s gaan tellen.

Limburg

De thriller Undercover: Alles of niks komt tot stand in samenspraak met De Mensen, het productiehuis van de serie en vertoont dus enkele vertrouwde elementen voor de Netflix-kijker. Zo speelt het boek ook in Belgisch en Nederlands Limburg. Als decor koos de auteur de grensstreek tussen Maaseik en Roermond. Daarnaast speelt ook Antwerpen een rol. Geen vreemde keuze, want de uit Nederlands Limburg afkomstige Luijten woont in Antwerpen.

Hugo Luijten

Hugo Luijten (1969) is niet de minste auteur. Bij uitgeverij Lannoo verschenen al diverse thrillers van de hand van de historicus en schrijver. Verast, De brexitmoorden en – het onlangs verschenen – Het Jaar van de Slang – kun je lezen om alvast een idee te krijgen van zijn schrijfstijl.

Spin-offs van Undercover

Zelf ben ik een fanatieke lezer, dus ik kijk ontzettend uit naar dit verhaal van Hugo Luijten. Ik ben benieuwd of een eenmalige uitgave wordt of dat we kunnen genieten van meer verhalen over Bob Lemmens. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar welke personages er uit de reeks ook een rol krijgen in het verhaal. Komt Ferry Bouman, bijvoorbeeld ook nog voorbij? Zo krijgt de serie trouwens wel steeds meer spin-offs, want over Ferry Bouman wordt dan weer een film gemaakt. Hier lees je alles over Ferry – De Film.

Boek over Netflix-serie Undercover: Alles of Niets door Hugo Luijten

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

1 juli 2020 /