Undercover: boek van Hugo Luijten rondom Bob

Undercover krijgt een spin-off in de vorm van een boek. Hugo Luijten schrijft namelijk een thriller Undercover: Alles of niets, rondom het personage Bob Lemmens (in de serie gespeeld door Tom Waes). Ontdek er hier alles over.

Undercover nieuws

Het najaar staat in het teken van Undercover. Vanaf dan is het tweede seizoen (lees hier alles over Undercover seizoen 2) weer op tv en Netflix te zien. En er komt een boek van Hugo Luijten aan. Vanaf 2 oktober is dit bloedstollende undercoververhaal bij de gelijknamige reeks verkrijgbaar in de winkel. Het boek heet Undercover: Alles of niks en verschijnt bij uitgeverij Lannoo.

Undercover: Alles of niks

In het boek komt de rol van undercoveragent Bob Lemmens terug, maar verder is er een geheel nieuwe verhaallijn. Hij moet in Undercover: Alles of niks infiltreren in een bende die zich bezighoudt met het witwassen van gigantische bedragen aan crimineel geld. Kan niet anders dan dat dat garant staat voor een meeslepend verhaal vol actie en spanning. Het boek (dat nu te bestellen is) telt 224 pagina’s.

Recensie: Undercover boek

Mijn mening? Ik ben inmiddels op de helft: het leest echt als een trein. En je hoort zowel Bob als Nick terug in de zinnen. Genoeg elementen voor nog een spannende serie, of – helemaal van deze tijd – een spannende podcast. Ik zal deze recensie van het Undercover boek aanvullen als ik ‘m helemaal heb gelezen.

Verhaal Undercover boek

“In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens. Bob raakt steeds meer verwikkeld in de duistere zaakjes van de gokfamilie en wanneer er een dode valt, dreigt het ook voor hem fataal af te lopen…”, aldus Uitgeverij Lannoo.

Limburg

De thriller Undercover: Alles of niks komt tot stand in samenspraak met De Mensen, het productiehuis van de serie en vertoont dus enkele vertrouwde elementen voor de Netflix-kijker. Zo speelt het boek ook in Belgisch en Nederlands Limburg. Als decor koos de auteur de grensstreek tussen Maaseik en Roermond. Daarnaast speelt ook Antwerpen een rol. Geen vreemde keuze, want de uit Nederlands Limburg afkomstige Luijten woont in Antwerpen.

Boek over Netflix-serie Undercover: Alles of Niets door Hugo Luijten

Hugo Luijten

Hugo Luijten (1969) is niet de minste auteur. Bij uitgeverij Lannoo verschenen al diverse thrillers van de hand van de historicus en schrijver. Verast, De brexitmoorden en – het onlangs verschenen – Het Jaar van de Slang – kun je lezen om alvast een idee te krijgen van zijn schrijfstijl.

Spin-offs van Undercover

Zelf ben ik een fanatieke lezer, dus ik kijk ontzettend uit naar dit verhaal van Hugo Luijten. Ik ben benieuwd of een eenmalige uitgave wordt of dat we kunnen genieten van meer verhalen over Bob Lemmens. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar welke personages er uit de reeks ook een rol krijgen in het verhaal. Komt Ferry Bouman, bijvoorbeeld ook nog voorbij? Zo krijgt de serie trouwens wel steeds meer spin-offs, want over Ferry Bouman wordt dan weer een film gemaakt. Hier lees je alles over Ferry – De Film.

Kijk het eerste seizoen van Undercover nu op dvd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 juli 2020 /