Line Ellegiers en Liesbeth Roose lanceren Taboebs

Actrices Line Ellegiers en Liesbeth Roose lanceren Taboebs. Een nieuw platform waarbij openhartige en eerlijke gesprekken worden gevoerd. Maandelijks volgen er nieuwe podcasts en blogposts over taboes en andere moeilijk bespreekbare onderwerpen. Het accent ligt op een onderwerp en de daarbij horende sprekers. Taboebs creëert gesprekken voor iedereen, die zich aangesproken voelt of die er herkenning, troost of plezier in vindt

Online platform: Taboebs

Taboebs is een platform waarop aan de hand van podcasts, blogposts, foto’s, cartoons en een grote dosis humor, de Vlaming de ogen wordt geopend door een kwetsbaar, echt beeld te creëren van de mensheid. Door gesprekken aan te gaan met mensen met een verhaal, van de bekende Vlaming tot de gewone Vlaming, proberen zij taboes te doorbreken. Liesbeth Roose en Line Ellegiers praten, maar luisteren vooral.

‘De wereld heeft nood aan meer echtheid’

Het ontkiemen van dit idee ontstond tijdens het repetitieproces van een nieuw project. Twee jonge actrices stelden het huidige en het toekomstige leven in vraag. Vele vragen bleven onbeantwoord bij beide actrices, maar een nieuwe, eensgezinde visie ontstond: De wereld heeft nood aan meer echtheid. Het hele proces kwam, als een geluk bij een ongeluk, in een versnelling terecht door dat onverwachte coronavirus. Door de opdringerige meningen in de huidige maatschappij, krijgen wij een onrealistisch beeld van vele zaken. Deze twee dames willen als ambitieuze, rijpe twintigers laten zien aan jong en oud, man, vrouw of transgender, homo, hetero of bi, wit of zwart (Kortom: iedereen) dat imperfecties ons juist zo perfect maken.

Eerlijk duurt het langst

Het “eerlijke-gesprekken-voeren”-idee komt uit een noodzaak. Mensen zouden niets meer hoeven te verbloemen dezer dagen, maar alles eerlijk bespreken. Zonder daarmee persé te choqueren. En deze noodzaak zorgt ervoor dat deze jonge vrouwen hun podcasts en blogs volledig gratis beschikbaar zullen stellen. Iedereen moet ze, volgens hen, kunnen horen en beluisteren. En dit alles, gebeurt met een heerlijke, humoristische en Gentse knipoog.

Voor dit project hebben Line Ellegiers en Liesbeth Roose samengewerkt met studio Bette voor de illustraties, Sam De Maesschalck voor fotografie en Florejan Verscheuren voor podcast en muziek.

www.taboebs.be

Line Ellegiers

Line Ellegiers was in 2018 te zien in Thuis als Silke Van Haeckendover. Ze speelde daarnaast mee in het tweede seizoen van Callboys en had een gastrol in Geub. Maar je kent haar vooral uit de theater- en musicalwereld. Zo speelde ze de hoofdrol in Kiss Me Kate (2017) en speelt ze Marie De Bruycker in spektakelmusical 40-45. Ze heeft een relatie met Michiel De Meyer. En wat ook erg leuk is: samen met Maja Van Honsté en Laura Seys vormt ze een close harmony trio The Maries.

Liesbeth Roose

Liesbeth Roose speelde drie seizoenen in De regel van 3S op Ketnet. Daarnaast verleende ze haar stem aan personages in Vaiana, Beauty and the Beast, Mary Poppins en verschillende Nickelodeon-series. Ze maakt deel uit van de cast van zowel spektakelmusical 40-45, als van Daens. Daarnaast had ze een gastrol in Gevoel voor Tumor.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

1 juli 2020 /