De stoel is terug op Eén

De stoel is terug op Eén. Vanaf vanavond – maandag 29 juni – kun je na Het Journaal ( zo om 19.42 uur) genieten van deze bijzondere spelshow. Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak, dus dit jaar komt De stoel naar jou toe!

De stoel na Het journaal op Eén

Elke avond na Het journaal is De stoel te zien op Eén. Net als vroeger krijgen de kijkers beelden te zien van waar hij staat. Maar wie de locatie deze zomer herkent, hoeft zich niet naar daar te reppen met het juiste voorwerp. Kijkers die binnen een straal van tien kilometer van de locatie wonen, kunnen online via één.be doorgeven in welke gemeente hij staat opgesteld. Daarvoor krijg je een kwartier de tijd.

Zo werkt spel De stoel

Uit alle geregistreerde en correcte inschrijvingen wordt er willekeurig een winnaar gekozen – er hoeft dus niet om ter snelst worden gesurft – die dezelfde avond nog De stoel bij zich thuis mag verwachten. Bij die kijker thuis wordt dan het stoelspel gespeeld: de kandidaat moet een ludieke opdracht binnen de tijd uitvoeren, enthousiast aangemoedigd door zijn of haar huisgenoten. Die opdracht kan van alles zijn, zoals: schrijf binnen anderhalve minuut het volledige alfabet op een ei en schrijf de letters van De stoel in een andere kleur – fanatiekelingen kunnen al beginnen oefenen.

Prijzen

Lukt de opdracht, dan mag de kandidaat een reischeque van Vlaanderen Vakantieland (ter waarde van € 500) in ontvangst nemen. Mislukt de opdracht, dan wordt de waarde van de cheque overgedragen naar de volgende dag en kan de volgende kandidaat een cheque van € 1.000 winnen. Gelukkig zijn er sowieso geen verliezers, want elke kandidaat mag zijn eigen unieke exemplaar van het zitje houden.

Thuis spelen

Ook online maak je kans op een reischeque van Vlaanderen Vakantieland ter waarde van € 500. Want staat de stoel niet fysiek in jouw buurt, dan kan je elke werkdag speuren waar hij verstopt is in de zoekprent op een.be. Fans die het felbegeerde zitje zelf in huis willen halen – maar geen geluk hebben in het spel – kunnen vanaf eind juni terecht bij Dreamland voor een eigen exemplaar.

Zomer & De stoel

“De stoel is een ontzettend populair spel dat voor vele Vlamingen onlosmakelijk met de zomer is verbonden. Natuurlijk wilden we er alles aan doen om het programma ook deze zomer te laten terugkeren. Toen duidelijk werd dat de klassieke formule wegens de veiligheidsmaatregelen niet mogelijk was, zijn we beginnen nadenken over alternatieven. Wat als de kijkers niet naar De stoel hoeven te komen, maar De stoel naar hen komt? Ik ben heel blij dat we met creatieve oplossingen in deze social distancing-tijden er toch voor kunnen zorgen dat het programma er deze zomer staat”, aldus producer Johan Celen.

De stoel: vanaf maandag 29 juni +/- 19.42 elke weekdag op Eén.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

29 juni 2020 /