HEMA maakt allereerste TikTok movie

HEMA maakt allereerste TikTok movie. Wie gaat de hoofdrol spelen in The Legend Continues? Dat is de HEMA-film die wordt gelanceerd in het kader van de nieuwe schoolcampagne.

Vanaf vandaag verschijnen er dertien verschillende scènes op TikTok en daagt HEMA alle middelbare scholieren van Nederland uit om deze op de meest creatieve manier na te spelen. De dertien beste inzendingen worden geselecteerd en achter elkaar gezet. Zo zal in augustus de hele film klaar zijn en gaat hij officieel in première. Voor deelname ga naar het HEMA TikTok account @hema.amsterdam.

Verhaal van HEMA TikTok film

Afgelopen schooljaar eindigde anders dan je waarschijnlijk gewend bent, maar vanaf september is het de bedoeling dat iedereen weer fris en fruitig aan het nieuwe schooljaar begint. De film begint daarom met een telefoontje van de enge leraar Meneer Bickelhaupt, die Billy verrast met de mededeling dat de scholen weer gaan beginnen en of hij zich wel heeft voorbereid voor dé toets. Verder volg je de avonturen van andere middelbare scholieren die via verschillende obstakels het nieuwe schooljaar proberen te starten.

TikTok-films nieuw genre?

De scènes van de HEMA TikTok-film worden ingesproken door professionele stemacteurs. TikTok-gebruikers kunnen ze vervolgens makkelijk playbacken vanuit huis. Kunnen we hier spreken van een nieuw filmgenre? Een genre waarbij we niet te maken krijgen met corona-maatregelen? De opnames kun je tenslotte zelf maken in je eigen bubbel.

Campagne nieuwe schooljaar: This is Me

Met de campagne laat HEMA zien dat zij gelooft in de creativiteit van de scholieren. Daarom is de titel van de schoolcampagne dit jaar This is Me. “Wij zien dat de middelbare scholieren van nu het belangrijk vinden om zich op allerlei manieren via social media te uiten, hier komt ongelofelijk veel creatieve content uit voort. Daarom leek het ons leuk om die creativiteit eens gericht in te zetten en iets te maken wat nog niet eerder gedaan is, op een platform dat een grote rol speelt in het leven van de doelgroep. We dagen ze uit om er hun eigen feestje van te maken en zien graag de meest uiteenlopende scènes terug. Een leuke manier om voor te bereiden op het nieuwe schooljaar”, aldus Pauline Marres, campagneleider School bij HEMA. 

Het nieuwe schoolassortiment ligt nu in de winkel en is online verkrijgbaar via hema.nl/school. (Doe je via deze link een aankoop bij Hema, dan steun je daar VlaamsKijken mee. Dank alvast!)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

24 juni 2020 /