De Bunker: tweede seizoen op Fox

Het tweede seizoen van De Bunker is vannacht op Fox te zien in Nederland. Het vervolg op de succesreeks van VTM uit 2015, was in 2017 al klaar voor uitzending, maar in België is het wachten op de ‘Vlaamse Netflix‘. En dat is echt heel spijtig. Ook seizoen 2 van De Bunker is namelijk steengoed. Zet je recorder dus maar aan, want dit wil je niet missen (en de uitzendtijden van Fox zijn echt bizar!).

Fox heeft het eerste seizoen van De Bunker – dat je op VTM GO terug kunt kijken – ook uitgezonden en heeft ook voor het tweede seizoen dus de uitzendrechten in Nederland (zoals ze dat ook  hebben/hadden bij Spitsbroers en Cordon). De reeks is in 2019 al eens uitgezonden en dankzij een oplettende lezeres kan ik jullie vertellen dat het in juni ook weer zover is. Ik heb de persafdeling nog om beeldmateriaal gevraagd, maar helaas moet ik dat jullie verschuldigd blijven. Maar ik heb wel meer informatie over het verhaal, de cast en de uitzendingen van De Bunker 2.

Verhaal De Bunker 2

De Bunker volgt een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier: de Bunker. Als buitendienst verzamelen de agenten informatie op het veld om zo tijdig een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Die bedreiging kan van alle kanten komen: extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit en meer. Op het team rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding – vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot. In de meeste afleveringen staat één verhaal, maar doorheen de serie volgen we ook de zoektocht van Rob Verbraeken (Sven De Ridder) naar de moordenaar van zijn dochtertje.

Cast tweede seizoen De Bunker

Als je het eerste seizoen van De Bunker hebt gekeken, dan herken je in het tweede seizoen verschillende personages. Greg Timmermans kruipt weer in de huid van teamleider Alexander Van Praet. Sachli Gholamalizad speelt de rol van Farah Tehrani. Hilde Van Mieghem – die je recent nog in Keizersvrouwen zag (voor de Belgische Netflix-kijkers, daar kun je ‘m terugkijken) – is weer te zien als Rosa Feldmann, administrateur-generaal van de Veiligheid van de Staat. Ook Erik Goris komt weer voorbij als hoofdinspecteur Anthierens, net als Steven Van Watermeulen. En natuurlijk Sven De Ridder, die ik in het verhaal van De Bunker 2, al aanstipte. Hij laat weer zien dat hij een acteur is die veel in zijn mars heeft.

Pieter Verelst

In het tweede seizoen van De Bunker maken we ook kennis met Pieter Verelst, die in de huid kruipt van Vincent – Vinnie – Kuppens. Voor mij was dat een nieuw gezicht, maar de kijkers van Familie kennen hem als Thomas Van den Bossche en te zien was in Problemski Hotel. Hij speelt daarnaast Bruno in de nieuwe VTM-reeks De ontvoering van Phil Frisco (waarvan de precieze uitzenddatum ook nog niet bekend is gemaakt). Maar de laatste jaren heeft hij zich vooral verdiept in de wereld van het theater, waarmee hij zowel in Vlaanderen als Nederland hoge ogen gooit. Eigenlijk zou hij nu aan het touren zijn met zijn tweede voorstelling Amai, die een 5-sterren recensie kreeg van zowel De Standaard als Het Nieuwsblad.

Greet Verstraete

In eerste instantie krijgt Vincent Kuppens (Pieter Verelst) een tijdelijke aanstelling, zodat ze makkelijker in contact kunnen komen met zijn verdachte tante. Ze hebben bij De Bunker namelijk al een nieuw teamlid op het oog: Nina van Hoof, een dame met een behoorlijke reputatie binnen het corps. Greet Verstraete, die ook in het tweede seizoen van Beau Séjour te zien zal zijn, neemt deze rol voor haar rekening. In aflevering 5 moet je waarschijnlijk ontzettend om een opmerking van haar lachen. Denk je nu die actrice ken ik nog ergens van, dat kan. De Nederlandse Netflix-kijkers hebben haar al kunnen spotten in De Twaalf en in De Bende van Jan de Lichte.

Gastrollen De Bunker 2

Er komen in De Bunker 2 heel wat bekende gezichten voorbij. En dan mis ik absoluut nog een heleboel namen. Ik heb namelijk niet de hele tijd met mijn kladblok in de hand gekeken. Maar je kunt je verheugen op een mooie rol van An Miller (uit o.a. #hetisingewikkeld), die in de huid kruipt van de ex-vrouw van het personage van Sven De Ridder. Verder speelt Ikram Aoulad een moslima, die lesbisch blijkt te zijn en daarvoor moet boeten. Deze actrice ken je uit De Luizenmoeder en uit Netflix-serie Over Water (zowel seizoen één als twee). Nabil Mallat, die te zien is in Netflix Original Into the Night, is een informant. Maar denk ook aan Gert Winckelmans (Sara), Mathias Sercu, Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Vic De Wachter, Daphne Wellens (Keizersvrouwen), Bert Haelvoet (Spitsbroers), Dahlia Pessemiers-Benamar (uit De Ridder) en Manou Kersting.

Uitzendingen De Bunker seizoen 2

  • Need to know: part 1 – zondag 7 juni 23.50 uur  & donderdag 11 juni 22.50 uur (aflevering 1)
  • Need to know: part 2 – maandag 8 juni 00.45 uur & donderdag 11 juni 23.50 uur (aflevering 2)
  • Red Flags – maandag 8 juni 01.45 uur & vrijdag 12 juni om 00.50 uur (aflevering 3)
  • Het oordeel – maandag 8 juni 02.30uur & vrijdag 12 juni om 01.40 uur (aflevering 4)
  • Biting Bugs – maandag 8 juni 03.20 uur & vrijdag 12 juni om 02.30 uur (aflevering 5)
  • Rosetta – maandag 8 juni 04.05 uur & vrijdag 12 juni om 03.15 uur (aflevering 6)
  • Vaderland – dinsdag 9 juni 02.20 uur & vrijdag 12 juni om 04.00 uur (aflevering 7)
  • Madama Butterfly – dinsdag 9 juni om 03.05 uur & zaterdag 13 juni om 02.30 uur (aflevering 8)
  • Het vlindereffect – dinsdag 9 juni om 03.55 uur & zaterdag 13 juni om 03.20 uur (aflevering 9)
  • Rafaël – dinsdag 9 juni om 04.40 uur & zaterdag 13 juni om 04.05 uur (aflevering 10)

Dit zijn in ieder geval momenten, waarop je de reeks volledig kunt programmeren. Als je in de tvgids kijkt, dan zie je dat hij op verschillende momenten in de nacht wordt uitgezonden. Jammer van die onmogelijke tijdstippen, maar in ieder geval al heel fijn dat-ie in Nederland te zien is. Want in tegenstelling tot het eerste seizoen van De Bunker is-ie nog niet op dvd uitgebracht. En is seizoen 2 van De Bunker ook nog niet uitgezonden op VTM.

Wanneer is tweede seizoen De Bunker op VTM te zien?

Wanneer het tweede seizoen van De Bunker op VTM te zien is, is de vraag. Het eerste seizoen kun je via VTM GO kijken en wordt deze zomer ook op maandag uitgezonden op VTM. Wat zou er dan fijner zijn dat aansluitend het tweede seizoen volgt? Op 18 juni 2020 meldt HLN dat De Bunker seizoen 2 zal verschijnen op het toekomstige streamingplatform van VTM en Telenet; ook wel de Vlaamse Netflix genoemd. Naast het tweede seizoen van De Bunker kunnen de Vlamingen op dat platform ook eindelijk kennismaken met De Bende van Jan de Lichte. Wanneer het zover is? Dat is de vraag…

Niet op tv door rol Guy van Sande?

Maar wat zou nu eigenlijk de reden zijn dat seizoen 2 van De Bunker zolang is blijven liggen… Heeft dat misschien iets te maken met de zevende aflevering van het tweede seizoen waarin Guy van Sande een prominente bijrol heeft. De acteur die je kunt kennen uit Zone Stad, is tenslotte veroordeeld voor het bezit, verspreiden en maken van kinderporno. Eerder gaf VTM al aan dat ze daarom bepaalde afleveringen van Aspe en Zone Stad – waarin de acteur te zien was – niet meer uitzenden uit respect voor zijn slachtoffers. Zelfs als die zevende aflevering uit De Bunker wordt gehaald, denk ik dat VTM nog veel kijkers zou verblijden.

De Bunker 2 op Vlaamse Netflix

Als ik weet wanneer de ‘Vlaamse Netflix’ van start gaat, dan deel ik het natuurlijk hier. Want inmiddels kan ik vertellen dat zowel het tweede seizoen van De Bunker, als De Bende van Jan de Lichte echt het kijken waard zijn.

Foto: VTM GO

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 juni 2020 /