Tweede seizoen De Bunker op Streamz | Eindelijk in België kijken

Het tweede seizoen van De Bunker is vanaf 25 februari 2022 op Streamz – en dus eindelijk in België – te kijken. In Nederland heb ik dit seizoen in het voorjaar van 2020 al op Fox gezien. Het vervolg op de succesreeks van VTM uit 2015, was in 2017 al klaar voor uitzending, maar in België bleef het seizoen op de plank liggen, zonder dat er echt duidelijk werd wat er mee zou gaan gebeuren. Met het bekendmaken van het uitzendschema voor februari; is nu bekend geworden dat het tweede seizoen – net als het eerste – op Streamz te kijken zal zijn. Het is de moeite; ik vond ‘m steengoed!

Verhaal De Bunker 2

De Bunker volgt een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier: de Bunker. Als buitendienst verzamelen de agenten informatie op het veld om zo tijdig een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Die bedreiging kan van alle kanten komen: extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit en meer. Op het team rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding – vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot. In de meeste afleveringen staat één verhaal, maar doorheen de serie volgen we ook de zoektocht van Rob Verbraeken (Sven De Ridder) naar de moordenaar van zijn dochtertje.

Cast tweede seizoen De Bunker

Als je het eerste seizoen van De Bunker hebt gekeken, dan herken je in het tweede seizoen verschillende personages. Greg Timmermans kruipt weer in de huid van teamleider Alexander Van Praet. Sachli Gholamalizad speelt de rol van Farah Tehrani. Hilde Van Mieghem – die je zag in Keizersvrouwen (voor de Belgische Netflix-kijkers, daar kun je ‘m terugkijken) – is weer te zien als Rosa Feldmann, administrateur-generaal van de Veiligheid van de Staat. Ook Erik Goris komt weer voorbij als hoofdinspecteur Anthierens, net als Steven Van Watermeulen. En natuurlijk Sven De Ridder, die ik in het verhaal van De Bunker 2, al aanstipte. Hij laat weer zien dat hij een acteur is die veel in zijn mars heeft.

Pieter Verelst

In het tweede seizoen van De Bunker maken we ook kennis met Pieter Verelst, die in de huid kruipt van Vincent – Vinnie – Kuppens. Voor mij was dat een nieuw gezicht, maar de kijkers van Familie kennen hem als Thomas Van den Bossche. Eerder was hij oook te zien in Problemski Hotel. Recent zag je hem in Glad ijs. En wat dacht je van zijn optreden met de Vliegende Bompa’s in Belgium’s Got Talent. De acteur heeft zich de laatste jaren vooral verdiept in de wereld van het theater, waarmee hij zowel in Vlaanderen als Nederland hoge ogen gooit. Eigenlijk zou hij nu aan het touren zijn met zijn tweede voorstelling Amai, die een 5-sterren recensie kreeg van zowel De Standaard als Het Nieuwsblad.

Greet Verstraete

In eerste instantie krijgt Vincent Kuppens (Pieter Verelst) een tijdelijke aanstelling, zodat ze makkelijker in contact kunnen komen met zijn verdachte tante. Ze hebben bij De Bunker namelijk al een nieuw teamlid op het oog: Nina van Hoof, een dame met een behoorlijke reputatie binnen het corps. Greet Verstraete – die een hoofdrol speelde in het tweede seizoen van Beau Séjour – neemt deze rol voor haar rekening. In aflevering 5 moet je waarschijnlijk ontzettend om een opmerking van haar lachen. Denk je nu die actrice ken ik nog ergens van, dat kan. De Nederlandse Netflix-kijkers hebben haar al kunnen spotten in De Twaalf en in De Bende van Jan de Lichte.

Gastrollen De Bunker 2

Er komen in De Bunker 2 heel wat bekende gezichten voorbij. En dan mis ik absoluut nog een heleboel namen. Ik heb namelijk niet de hele tijd met mijn kladblok in de hand gekeken. Maar je kunt je verheugen op een mooie rol van An Miller (uit o.a. #hetisingewikkeld), die in de huid kruipt van de ex-vrouw van het personage van Sven De Ridder. Verder speelt Ikram Aoulad een moslima, die lesbisch blijkt te zijn en daarvoor moet boeten. Deze actrice ken je uit De Luizenmoeder en uit Netflix-serie Over Water (zowel seizoen één als twee). Nabil Mallat, die te zien is in Netflix Original Into the Night, is een informant. Maar denk ook aan Gert Winckelmans (Sara), Mathias Sercu, Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Vic De Wachter, Daphne Wellens (Keizersvrouwen), Bert Haelvoet (Spitsbroers), Dahlia Pessemiers-Benamar (uit De Ridder) en Manou Kersting.

Afleveringen tweede seizoen De Bunker

  • Need to know: part 1
  • Need to know: part 2
  • Red Flags
  • Het oordeel
  • Biting Bugs
  • Rosetta
  • Vaderland
  • Madama Butterfly
  • Het vlindereffect
  • Rafaël

Wanneer is tweede seizoen De Bunker op VTM te zien?

Wanneer het tweede seizoen van De Bunker op VTM te zien is, is de vraag. In het voorjaar van 2020 werd al aangegeven dat De Bunker seizoen twee op ‘de Vlaamse Netflix’ aka Streamz te kijken zal zijn. Of-ie dan nog op VTM zelf komt, is de vraag. Het zou kunnen, maar er zit dan wel heel veel tijd tussen de uitzending van het eerste en het tweede seizoen van De Bunker bij VTM.

Niet op tv door rol Guy van Sande?

Anderzijds zou er ook een reden kunnen zijn, dat seizoen twee van De Bunker zolang is blijven liggen. In de zevende aflevering van het tweede seizoen zien we dat Guy van Sande een prominente bijrol heeft. De acteur die je kunt kennen uit Zone Stad, is tenslotte veroordeeld voor het bezit, verspreiden en maken van kinderporno. Eerder gaf VTM al aan dat ze daarom bepaalde afleveringen van Aspe en Zone Stad – waarin de acteur te zien was – niet meer uitzenden uit respect voor zijn slachtoffers. Zelfs als die zevende aflevering uit De Bunker wordt gehaald, denk ik dat VTM nog veel kijkers zou verblijden. Wat Streamz met die aflevering doet, is de vraag. Grote kans dat-ie er gewoon op staat. Ze hebben ook de programma’s van Bart De Pauw er nog steeds op staan, waaronder zelfs It’s Showtime (waar Ella-June Henrard het in de documentaire over heeft).

Tweede seizoen De Bunker kijken op Streamz

Het tweede seizoen van De Bunker is te kijken vanaf 25 februari op Streamz. Kun je nu eerst beginnen met het eerste seizoen; mocht je dat nog nooit gezien hebben.

Foto: VTM GO

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 juni 2020 /