Opnames Familie coronaproof hervat – backstage bij draaidag

De opnames van Familie zijn volledig coronaproof hervat, nadat men door covid19 eerder onverhoopt moest stoppen met draaien. De opnames zullen te zien zijn na de zomer. Natuurlijk werden er wel de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Neem je mee een kijkje backstage bij deze speciale draaidag?

Met de nodige veiligheidsmaatregelen, mondmaskers en vooral énorm veel goesting werden vandaag, dinsdag 2 juni, de opnames van Familie hervat. Een aantal acteurs zakte voor het eerst sinds de lockdown midden maart af naar de studio’s in Lint. Daar worden de nieuwe afleveringen vanaf vandaag weer ingeblikt. Die afleveringen zullen na de zomer (vanaf 24 augustus) bij VTM te zien zijn. De heropstart verliep vlekkeloos en in de meest veilige omstandigheden. De acteurs waren vooral opgelucht en vol enthousiasme om er na een lange coronapauze terug in te vliegen.

Opnames coronaproof hervatten

Kürt Rogiers (Lars), Sandrine André (Véronique), Peter Bulckaen (Mathias), Caroline Maes (Mieke), Janine Bischops (Brigitte), Werner De Smedt (Rudi), Jan Van den Bosch (Zjef), Marianne Devriese (Iris), Maxime De Winne (Quinten) en Hilde Van Haesendonck (Jenny): allemaal werden ze vandaag na 3 maanden lockdown terug op de set van Familie verwacht. De decors van de dag waren de Foodbar en Wolff & Bos. De afgelopen dagen werd daar alles in gereedheid gebracht om de eerste opnames coronaproof te hervatten.

Circle of trust

Mét mondmasker, handgel en social distancing. Behalve voor een beperkt aantal acteurs die een ‘circle of trust’ vormen en daarbij 1 collega toelaten in hun bubbel. Scènes waarbij de ‘circle of trust’ wordt toegepast waren er op de eerste draaidag nog niet. Die gebeuren morgen voor het eerst met acteurs Werner De Smedt en Jan Van den Bosch. Zij vormen net zoals bijvoorbeeld Kürt Rogiers en Sandrine André een bubbel vormen.

Backstage bij draaidag Familie

Bekijk hier de foto’s, zodat je als het ware backstage bent bij de eerste draaidag coronaproof draaidag van Familie.

Nieuwe situatie even wennen

“De kop is eraf en we zijn enorm blij dat we vandaag terug van start zijn kunnen gaan met de opnames”, aldus creative producer Wim Feyaerts. “Het was voor iedereen een enorm blij weerzien en de goesting om er weer in te vliegen is groot. De nieuwe situatie op de set is natuurlijk even wennen. Maar we zijn bijzonder tevreden over hoe de eerste draaidag tot nu toe is verlopen. Met maximale veiligheid en maximaal enthousiasme. Het is mooi om te zien hoe het hele team samen voor ‘onze Familie’ zorgt.”

Vlog Jan Van den Bosch over eerste draaidag Familie in corona tijd

Acteur Jan Van den Bosch (Sjef) neemt ons mee backstage. Hij heeft een vlog bijgehouden over de eerste draaidag. En geeft ons zo een inkijk in hoe het er op de set aan toeging. 

Die exclusieve beelden zijn hieronder bekijken:

Foto’s: VTM.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 juni 2020 /