Johny Voners als Mexicaan in Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Johny Voners is te zien als Mexicaan in de laatste aflevering van het tweede seizoen Ge Hadt Erbij Moeten Zijn op VTM. Voor Sven De Ridder is het een mooie herinnering aan de laatste opnames die hij met één van zijn idolen mocht beleven. Acteur Johny Voners is medio maart 2020 overleden.

Johny Voners

In Ge Hadt Erbij Moeten Zijn brengt Johny Voners het verhaal van Sven De Ridder in beeld. Hij transformeert hiervoor tot Mexicaanse restauranteigenaar, compleet met snor en sombrero. Het is voor het eerst sinds zijn overlijden dat Johny Voners in een nieuw rol op tv te zien is. Later zal hij ook nog te zien zijn in de nieuwe VTM-reeks Een Goed Jaar.

Herinneringen aan samenwerken met Johny Voners

Johny was één van mijn helden, dus ik was heel blij dat hij mee wilde doen met Ge Hadt Erbij Moeten Zijn”, vertelt Sven De Ridder daarover. “Het was de laatste keer dat we samen op de set stonden. Die opnamedag krijgt nu een andere dimensie. Johny is veel te vroeg moeten gaan.” “Voor mij was het de eerste en jammer genoeg ook de enige keer dat ik met Johny mocht spelen. “Ruth Beeckmans: “Dat ik met zo’n groot acteur heb mogen spelen, is een cadeau dat ik voor de rest van mijn leven zal koesteren.”

Amerikaanse verhaal van Sven De Ridder

Dat Sven De Ridder een adoratie heeft voor Amerika, is een publiek geheim. Dat is dan ook waar zijn verhaal zich afspeelt. Sven keert terug naar 1992, toen hij als 18-jarige knaap op bezoek was bij het gastgezin waar hij als uitwisselingsstudent had verbleven. Samen met mama Jenny (Ruth Beeckmans), haar man en 2 zonen ging hij op uitstap naar Tijuana en belandde hij in het plaatselijke restaurant El Nacho Loco. “Die baas van El Nacho Loco, die was ook een beetje loco”, klinkt het. Svens verhaal begint met véél “margarita’s on the house” en eindigt met één grote complottheorie…

Dagny Ros Asmundsdottir

Ruth Beeckmans gaat in de slotaflevering op bezoek bij de IJslandse tv-kokkin Dagny Ros Asmundsdottir. Ruth krijgt er twee verhalen voor de prijs van één. “Een verhaal in een verhaal.” Daarvoor keert Dagny Ros terug naar haar studentenjaren. Ze deelt haar herinnering aan een memorabel examen dat ze hoogzwanger moest afleggen. “En plots was mijn water gebroken…”

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

28 mei 2020 /