Leander Verdievel schrijft boek over kinderwens

Leander Verdievel – schrijver en scenarist van onder andere de serie Gevoel voor tumor – heeft een nieuw boek geschreven over zijn kinderwens. 10 jaar, 17 IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure waren nodig, voordat de droom van Leander en zijn vrouw Karen Verdievel-Marijse in vervulling ging. Hij beschrijft het in Het volgend jaar gezin: of hoe het plan om papa te worden een tragikomische processie van tien jaar werd.

Leander Verdievel

1 op de 6 stellen mogen dan problemen hebben om een kindje te krijgen; een onvervulde kinderwens is nog steeds een taboe. Laat Leander Verdievel nu dé man zijn, die taboes als geen ander bespreekbaar kan maken. Dat deed hij natuurlijk al met de reeks Gevoel voor tumor. En ook in Het volgend jaar gezin weet hij als geen ander de balans te bewaren tussen humor en echte emoties. Het is een heel ontwapenend eerlijk verhaal geworden van een vader die tien jaar wachtte op een kind. Dat is sowieso al uniek, want de meeste boeken over een onvervulde kinderwens worden door vrouwen geschreven.

Geen taboes uit de weg

Leander Verdievel gaat in dit boek geen taboe uit de weg. Hij schrijft heel open over het onvruchtbare hindernissenparcours dat hij samen met zijn vrouw Karen Verdievel-Marijse heeft afgelegd. Van de vele uren in volle wachtkamers in het ziekenhuis, via absurdistische adoptiecursussen tot de intense vreugde als ze hun kinderen voor het eerst ontmoeten. Dit is hun ontroerende verhaal.

Op mijn blog Twijfelmoeder beschrijf ik dit boek nog uitvoeriger en deel ik ook een fragment. Daarnaast ben ik benieuwd of dit boek ook bewerkt gaat worden, want een serie over dit onderwerp zou ik zeker toejuichen. In Gevoel voor tumor hebben we kunnen zien dat humor en emoties perfect samen kunnen gaan.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 mei 2020 /