Wim Opbrouck Bake Off @ Home met bekende Vlamingen

Wim Opbrouck daagt in het nieuwe VIER-programma Bake Off @ Home bekende Vlamingen uit om te bakken! Ze gaan aan de slag met uitdagingen van de geweldige bakkers uit eerdere seizoenen van Bake Off Vlaanderen (de Vlaamse variant van Heel Holland Bakt). Ontdek wat ondere andere Xavier Taveirne, Marleen Merckx, Bart Kaëll en Annelien Coorevits er van bakken.

Bakken tijdens lockdown

Tijdens de coronacrisis ontdekte Vlaanderen het thuisbakken. Brood, cake, taart – we gingen het massaal bakken met bloemschaarste tot gevolg. Dat zette de televisiemakers bij VIER aan het denken. En creatief denken daar zijn ze daar goed in, zoals je weet van De Container Cup. Met als resultaat Bake Off @ Home wat vanaf 3 juni iedere woensdag op VIER te zien is.

Bake Off @ Home

In Bake Off @ Home komen de opmerkelijkste kandidaten uit de voorbije seizoenen van Bake Off Vlaanderen voorbij. Zij moedigen bekend én onbekend bakkend Vlaanderen aan om aan de slag te gaan in hun eigen keuken. Wie er zoal voorbij komen? Denk aan de winnaressen van seizoen 2 en 3: Julie (seizoen 2) en Jaline (seizoen 3). Maar ook de vurige Lorentia uit het derde seizoen. De jongste Bake Off-deelnemer ooit: Lucas. En Peter Slight Junior uit seizoen 3. Zij dagen onder meer Xavier Taveirne, Annelien Coorevits, Bart Kaëll en Marleen Merckx uit om zich aan hun meest memorabele Bake off-creaties te wagen.

Deze bekende Vlamingen gaan bakken

Slaagt Marleen Merckx erin de Scottish Pie van Peter Slight Junior tot een goed einde te brengen? En lukt het Xavier Taveirne om de citroen meringue taartjes van Jaline even smaakvol te bereiden? Beleven Annelien Coorevits en haar kinderen even veel plezier aan het maken van het gemberkoekhuis als Bake off winnares van seizoen 2, Julie?

Thuis meedoen aan Bake Off @ Home

Maar niet alleen bekend Vlaanderen wordt uitgedaagd: Wim Opbrouck daagt tegelijk met de bekende bakkers ook alle ervaren en of versgebakken thuisbakkers uit om een van de Bake Off recepten uit te proberen en zo kans te maken op een wel erg warme prijs. Gegadigden kunnen zich via vier.be inschrijven hiervoor.

Wim Opbrouck

Wim Opbrouck: “Bak mee! Het maakt niet uit of je een ervaren bakker bent of een nieuwbakken beginneling. Hier gaat het puur om de goesting en het plezier om aan de slag te gaan met pattisserie. Want niets is zo gezellig als een snorrende oven waaruit de geur van vers gebak komt aangewaaid.”

Bake off @Home, vanaf 3 juni, elke woensdag om 21u35 op VIER.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

23 mei 2020 /