Podcast Thuis: Ik, Karin met Kadèr Gürbüz en Ben Van Ostade

Liefhebbers van Thuis kunnen vanaf maandag 25 mei genieten van de podcast Ik, Karin. Deze audio-fictiereeks wordt ingesproken door Kadèr Gürbüz en draait volledig om haar Thuis-personage Karin Baert. Je kunt dit verhaal volgen op Radio 2 en op één.be. Dit nieuws is zojuist bekendgemaakt bij Cathérine Vandoorne op de radio.

Karin – de grootste feeks uit Thuis

Karin Baert: advocate, stiletto-liefhebster, ex van Tom, moeder van Kobe, en volgens velen de grootste feeks uit Thuis. Hoewel Karin niet bepaald een goede indruk naliet op het einde van het 25ste seizoen van Thuis, waren er heel veel Vlamingen die met haar meeleefden. De kijkers trokken zich Karins tegenslag aan, zo kon de Thuis-ploeg afleiden uit de vele reacties op sociale media.

‘Waarom is Karin wie ze is?’

“Op dit begrip en medeleven van onze kijkers wilden we dieper ingaan,” zegt Thuis-hoofdschrijver Stef Wouters. “We geven in deze audio-fictiereeks een unieke kijk in de ziel van een straffe vrouw – waarom is Karin wie ze is? Dat doen we in een moderne podcast waarbij we in het hoofd kruipen van de personages en de sluier oplichten van Karins leven.”

Cast podcast Ik, Karin

De Thuis-ploeg zag in het genre audio-fictie de ideale manier om dat waar te maken, en de kijker tot een luisteraar te maken die beroerd en geëmotioneerd wordt door het achtergrondverhaal van Karin en haar omgeving. Naast Kadèr Gürbüz werken ook Ben Van Ostade (Steven in Thuis), Sid Van Oerle (Kobe) en Tina Maerevoet (Paulien) mee aan deze nieuwe audio-fictiereeks. De opnames gebeuren in de iconische Studio Toots van de VRT.  

Kadèr Gürbüz

“Ik vind het super dat ik via deze audio-fictie weer in de huid kan kruipen van Karin, want ik heb haar de voorbije weken serieus gemist! Hopelijk vinden de kijkers het fijn dat ze via de podcast Ik, Karin toch van Thuis kunnen blijven genieten nu het 25ste seizoen jammer genoeg vroeger moest stoppen. We hopen dat we zo het wachten tot na de zomer toch wat draaglijker kunnen maken. Ik had nooit kunnen denken dat ik nog met Ben als Steven zou samenwerken. Echt een ongelofelijk leuke verrassing dit! Je ziet maar: in een soap zijn er nooit zekerheden. Doden kunnen altijd terugkeren”, aldus Kadèr Gürbüz.

Ben Van Ostade

Ben Van Ostade vertelt over de Thuis-podcast het volgende. ““Ik ben héél blij dat ik even uit de dood ben opgestaan en nog eens een jonge gast van 27 mag zijn! (lacht) Het is plezant om via deze audio-fictie terug te gaan naar het begin van Karin en Steven op de universiteit, waar hun prille verliefdheid ontstond en alle hartzeer die erbij hoorde. Steven stond eigenlijk op trouwen met Isabel en was helemaal verscheurd door de onmogelijke liefde. Ik vind het geweldig om nog eens in de huid te kruipen van die verliefde, jonge gast! De opnames van de audio-fictie vinden plaats in de legendarische Toots-studio op de VRT. De nostalgie hangt hier gewoon in de lucht. Ik heb hier al zoveel hoorspelen opgenomen – geweldige herinneringen.”

Cathérine Vandoorne

De podcast van Thuis is niet alleen online te beluisteren. Ze zal ook op Radio 2 te horen zijn. Presentatrice Cathérine Vandoorne vertelt: “Ik ben super fier dat Thuis de komende vijf weken bij De Madammen te beluisteren is. Ik heb de reeks altijd een geweldig ‘decompressiemoment’ gevonden na een werkdag en de avondspits. Een kleine bekentenis: tijdens een van de vorige seizoensfinales kreeg ik telefoon van Michaël van Droogenbroeck, die ik gladjes heb laten passeren. Ik wist toen niet dat het nogal dringend was. Maar hey: first things first. Sorry Michaël! (lacht).”

Thuis podcast Ik, Karin beluisteren

De Thuis podcast Ik, Karin is vanaf 25 mei elke weekdag bij De Madammen op Radio 2 te horen en meteen daarna in de Radio 2 app te beluisteren. De audio-fictie is vanaf 25 mei ook als podcast terug te vinden. Elke weekdag vind je om 11.10 uur een nieuwe aflevering op een.be; en elke vrijdag om 11.10 uur als gebundeld weekverhaal op alle reguliere podcastkanalen.

Lees ook de Thuis-boeken

Mis je Thuis ook zo erg? Als je de boeken-reeks nog niet kent, heb je geluk. Er zijn namelijk al acht afleveringen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

19 mei 2020 /