Impact van coronavirus en lockdown op economie in Pano

Impact van het coronavirus op de economie; Pano meet het aanstaande woensdag – 13 mei – om 20.50 uur op Eén in de reportage ‘Nooit meer lockdown?’. De economische klap van deze crisis leidt niet enkel tot omzetverlies, maar ook tot frustratie en persoonlijke drama’s.

Anderhalvemetersamenleving

Er is harde kritiek op de overheid, van topondernemers tot kleine zelfstandigen. Veel bedrijven vechten voor hun toekomst, en proberen ze zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. In Plopsaland hopen ze op een snelle, veilige start. Het idee: ‘een boomstammetje tussenlaten, zodat je per ‘bubbel’ veilig gebruik kan maken van de attractie.’ Plezier maken in een anderhalvemetersamenleving. Kan dat eigenlijk wel?

Survival of the fittest

Sommige bedrijven blijven gewoon draaien, bij andere zorgt de coronacrisis voor een meerverkoop, maar heel veel bedrijven dreigen ook kopje onder te gaan. Het lijkt een ‘survival of the fittest’ te worden.
Wat brengt de toekomst? Hoe slagen we erin om de juiste balans te vinden tussen gezondheid en economie? Hoe pakken we een eventuele tweede lockdown aan?

Pano

Pano, ‘Nooit meer lockdown?’ woensdag 13 mei om 20.50u op Eén. Deze reportage is gemaakt door Michael Van Droogenbroeck en Fabian Lefevere. Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael verzorgden de eindredactie.

Tv-tip

Ik ben zelf ontzettend benieuwd naar deze reportage. Pano is wat mij betreft echt een heel fijn programma, zodat je een bepaalde situatie nog beter begrijpt. Zo heeft hun reportage Pano: Cordon rond Corona op mij veel indruk gemaakt. Wat dat betreft, heeft deze crisis ook heel veel mooie reportages opgeleverd. Zo heb ik ook met veel plezier gekeken naar Helden van Hier: Corona en naar de documentaire van Jessica Villerius.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 mei 2020 /